El Govern es mulla: ofereixen les delegacions al Regne Unit per facilitar les tornades

El conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, demana que es consensuïn mesures coordinades en l'àmbit europeu

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta
El Govern pren la primera mesura respecte a la nova crisi de la Covid-19 a Anglaterra | Generalitat de Catalunya

El Govern ha anunciat aquest dimarts que facilitarà la tornada dels catalans que es trobin al Regne Unit «sempre que sigui possible». Durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu català celebrada aquest dimarts, el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, ha ofert les delegacions que Catalunya té al Regne Unit perquè els afectats pel tancament de fronteres al país britànic comuniquin la seva situació.

«En la mesura del possible els ajudarem a tornar i, en cas contrari, intentarem que passin el confinament de la millor manera», ha comentat Solé. Per altra banda, el conseller ha demanat que s'aprovin «mesures coordinades en l'àmbit europeu» per gestionar la circulació de persones entre el Regne Unit i la resta d'Europa.

Espanya ja pren mesures dràstiques: tancament de fronteres

El govern espanyol, de fet, ha estat d'allò més taxatiu. Davant l'amenaça real de la nova variant del virus a Anglaterra i veient la crescuda de casos en altres països com Itàlia o la detecció d'un cas a Gibraltar, l'executiu espanyol va decidir el passat dilluns, 21 de desembre, tancar el trànsit aèri amb Anglaterra i permetre només l'entrada d'espanyols i de gent amb el permís de resiència a l'Estat. La decisió va ser concertada amb Portugal, que va tirar pel mateix camí. 

Ara, és el Govern de la Generalitat qui pren la paraula i amb un gest, tot i que petit, pren la seva primera mesura davant aquesta possible nova onada. Cal destacar que, per exemple, països com Brasil van notificar ahir a última hora que ja registraven un total de 187.000 defuncions a causa de la nova variant de la Covid-19. Davant la imminència del Nadal i de la tercera onada, doncs, el Govern pren la seva primera mesura per mirar d'ajudar en aquesta nova lluita. 


Comentaris

envia el comentari