El Govern obre la veda: paga gairebé 20 milions a les instal·lacions esportives

Compensa així el tancament obligatori del passat mes de novembre a causa del coronavirus

Un home practica natació en una piscina
Els gestors d'instal·lacions esportives han rebut aquest dilluns prop de 20 milions d'euros del Govern. | Pixabay

El Govern ha fet efectiu aquest dilluns el pagament dels ajuts extraordinaris i d'emergència per valor de 19,8 milions d'euros per compensar el tancament de les instal·lacions esportives el passat novembre. En total, hi ha hagut 1.226 beneficiaris de l'ajut per pal·liar els efectes del tancament de 1.461 centres. L'ajut consisteix en una aportació única per sol·licitant i s'estableix en funció dels metres quadrats de superfície tancada als espais esportius.

En paral·lel, segons ha anunciat el Govern a través d'un comunicat, el Consell Català de l'Esport està enllestint una nova convocatòria d'ajudes directes de 15 milions d'euros per fer front a les noves restriccions, en vigor des del 7 de gener, i que obliguen a la suspensió de les competicions i al tancament dels equipaments esportius.

Amb aquestes actuacions, el Govern vol contribuir a afavorir la sostenibilitat econòmica d’aquest sector, així com ajudar al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat, tot esperant que ben aviat es produeixi la represa de l’activitat esportiva amb la màxima normalitat possible.

A qui s'adreçaven aquests ajuts?

Tal com estableixen les bases de la convocatòria, publicades a finals del mes de novembre al DOGC, podien optar a aquests ajuts els titulars de la gestió d’instal·lacions esportives a Catalunya que van patir el tancament d’aquests espais durant el mes de novembre de 2020. En aquest sentit, la Generalitat recordaven que té consideració de gestor una entitat o empresa que disposa d’una acreditació documental que l’habilita per a l’explotació o gestió de l’espai esportiu (concessió administrativa, contracte de gestió).

En canvi, en aquesta convocatòria en van quedar exclosos els ens locals de Catalunya, per als quals el Govern va crear un fons extraordinari addicional 2020, així com les persones jurídiques participades en més d’un 50% per capital públic i els professionals autònoms, que també van disposar d’una partida específica d’ajuts.


Comentaris

envia el comentari