El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, anunciant noves restriccions

El Govern posa data al final del toc de queda a Catalunya

En la mateixa data, també cauria el confinament perimetral de la comunitat autònoma

Compte enrere perquè decaigui el toc de queda a Catalunya i també altres mesures, com ara el confinament perimetral. «A partir del 9 de maig, cauran el confinament perimetral de Catalunya i el toc de queda sempre que no ho ratifiquin els tribunals», ha explicat aquest diumenge, 25 d'abril, el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, en una entrevista al programa 'El suplement', de Catalunya Ràdio. D'aquesta manera, doncs, el Govern insisteix que la caiguda del toc de queda implicarà, tret de sorpreses jurídiques, que a partir del 9 de maig ja no hi hagi toc de queda i que es pugui entrar i sortir dels límits perimetrals de Catalunya.

Caldrà veure, doncs, si en els propers dies varia aquesta previsió per part del Govern, però el cert és que ara, a escasses dues setmanes perquè decaigui l'estat d'alarma, l'executiu català sembla tenir clar que el confinament perimetral i el toc de queda arribaran al seu punt final el proper 9 de maig.

Obrir Girona ja s'ha estrenat

Mentrestant, la ciutat de Girona ha acollit aquest cap de setmana l'estudi clínic Obrir Girona, que vol provar l'eficàcia d'un passi digital 'covid-free'. L'experiència ha arrencat aquest divendres amb el cicle de sopars en cinc restaurants. La jornada ha començat a les set del vespre amb força afluència però sense omplir reserves. És el cas del restaurant Cal Ros. Per aquest divendres, té quatre taules però el cap de setmana que ve ja avança que estan «desbordats». La primera taula ha arribat a les vuit enmig d'una gran expectació. Per poder entrar, han hagut d'acreditar que compten amb un certificat MBCC (Molt Baixa Capacitat de Contagiar. «És un petit pas per nosaltres però un gran pas per a la societat», ha assegurat un dels comensals Claudi Camps.

Tret de sortida a la prova pilot per obrir Girona a la celebració de grans esdeveniments. Aquest divendres ha arrencat el cicle de sopars en cinc restaurants (l'Umai, l'Índigo, el Divinum, el SiNoFos i Cal Ros), que es faran cada divendres i dissabte durant un mes. Inicialment, eren sis però, finalment i per causes alienes al projecte, el Mimolet no hi participarà. L'estrena s'ha fet coincidint amb Sant Jordi i, segons els promotors, el Centre Blockchain de Catalunya, ha tingut una gran acollida.

El sistema permet conformar taules de fins a sis persones i d'un màxim de tres bombolles de convivència. La clau: una aplicació gratuïta de certificats digitals ICC AOKpass, que els participants s'han hagut de descarregar i que permet una confidencialitat absoluta de les dades. Després de crear un perfil, s'han de dirigir a una de les farmàcies adherides al projecte que els valida «l'estat de salut».