YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern posa més pressió sobre el pas de Barcelona a la fase 1 el pròxim dilluns

Aquest dimarts hi ha insistit la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó

La consellera Budó i el president Torra en una reunió al Palau de la Generalitat.
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, acompanyada del president Torra. | ACN

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit aquest dimarts, 19 de maig, que «dilluns Barcelona entrarà a la fase 1», però, això sí, hi ha posat un requisit inel·ludible: «si les xifres es mantenen». D'aquesta manera, Budó ha posat èmfasi en la proposta llençada des de Salut aquest dilluns, que anunciava que proposaria al govern espanyol el pas de Barcelona i les regions metropolitanes a la fase 1 ja el proper 25 de maig.

Després del Consell Executiu, Budó s'ha mostrat convençuda del pas de Barcelona a aquesta fase 1 i ha condicionat aquest fet a les xifres, que no s'haurien de torçar en els propers dies. El govern espanyol comunicarà 'a priori' divendres si accepta o no la promoció de les úniques zones de Catalunya que encara resten en fase 0, tot i que avançada.

El Govern protegeix els edificis judicials de la covid-19

En un altre ordre de coses, el Govern ha anunciat que inverteix 951.520 euros en mesures per a prevenir els contagis de la covid-19 als edificis judicials, a les dependències de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses i a les presons i centres educatius de justícia juvenil. Es preveu utilitzar termòmetres i càmeres tèrmiques als accessos dels centres penitenciaris i de justícia juvenil. La incorporació d’aquests instruments serà progressiva i s’haurà completat per a l’inici de la fase 2, que implica el restabliment dels vis a vis i el contacte directe entre presos, amics i familiars, sense la separació del vidre del locutori. L’adquisició de les càmeres i les pistoles tèrmiques suposa una inversió de 175.000 euros.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha hagut de generar activitats formatives alternatives davant la reducció o suspensió de sortides programades per activitats culturals o de tractament. S'ha adquirit materials per a l’esport amb un import de 19.000 euros.


Comentaris

envia el comentari