El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

El Govern tindrà preparades les noves restriccions per contenir la pandèmia dijous

Sobre la taula hi ha diverses opcions, també confinaments perimetrals o a domicili, però no hi ha res decidit

El Govern tindrà preparades aquest mateix dijous, en el marc del Procicat, les noves restriccions per contenir la covid-19 i també ajudes i acompanyament pels àmbits que es veuran afectats. Es compliran llavors dues setmanes des de l'anunci del tancament de bars i restaurants. Sobre la taula hi ha el confinament perimetral, domiciliar i altres mesures, però fonts del Govern insisteixen que no hi ha res tancat encara.

L'executiu català ha celebrat una trobada de quatre hores aquest dimecres

Els membres de l'executiu han celebrat una sessió de treball amb la participació dels experts dels diferents departaments, especialment de Salut i de Protecció Civil, per analitzar la situació des del vessant sanitari, econòmic i social. La trobada ha durat gairebé quatre hores.

En la reunió s'han pogut posar en comú quina és la situació dels sectors vinculats a cada departament i que s'han vist més afectats per la pandèmia. Els membres del Govern també han aprofitat per valorar l'operació de la Guàrdia Civil contra diversos empresaris propers al procés.

 

França es planteja un confinament d'un mes

Aquest dimecres a les 20.00 hores el president del govern francès, Emmanuel Macron, es dirigirà al seu país per anunciar noves restriccions per frenar la corba de contagis a França. Les darreres dades de les autoritats sanitàries apunten a 33.417 nous casos, amb els que s'arriben als 1,2 milions i 292 morts en les darreres 24 hores, la xifra més alta des del passat mes d'abril.

El portaveu del govern, Gabriel Attal, assegurava que estudien diverses estimacions que indiquen que «en l'actual trajectòria en quinze dies s'arribarà al nombre d'hospitalitzacions registrat en el pic de la primera onada». En els darrers set dies, més de 14.100 persones han estat hospitalitzades, més de 2.000 d'elles en cures intensives.

En l'executiu guanya pes l'idea que només un confinament pot detenir aquesta tendència, encara que intentaran que sigui el menys lesiu possible per l'economia. El primer ministre, Jean Castex, va rebre dures crítiques per la manca de previsió davant la pandèmia, però també un suport majoritari a un enduriment de les mesures. «La reunió amb el govern ens ha deixat un sentiment d'improvisació, pànic i manca d'anticipació», va assegurar el president del partit conservador Els Republicans, Christian Jacob, primera força de l'oposició.