IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Govern es prepara per al retorn a la feina: el teletreball, prioritari

Per a tots aquells que no sigui possible el treball a distància, la Generalitat preveu una necessitat de 15.000 EPI diaris

El president Torra, en una compareixença de premsa acompanyat de Pere Aragonès, Meritxell Budó i Miquel Buch.
El Govern es prepara per al retorn a la feina: el teletreball, prioritari | ACN

El Govern prioritzarà el teletreball per fer un retorn «esglaonat» a la feina dels 50.000 empleats de la Generalitat. Per a tots aquells que no sigui possible el treball a distància a causa de la tipologia de feina, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública preveu una necessitat de 15.000 EPI diaris. 

Més enllà d'aquests aspectes, cada conselleria desenvoluparà un «pla específic» per «respectar» les condicions concretes de cada espai físic. L'objectiu del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, és presentar el pla de tornada a la feina «ben aviat». Amb tot, el Govern preveu implantar per decret el teletreball a la Generalitat el 2020.

 

Un «pas de gegant» que «no és fruit de la improvisació»

En concret, un 38% del personal d'administració i tècnic de la Generalitat fa teletreball, segons els plans de contingència establerts pels departaments per garantir els serveis essencials. Entre la primera i la quarta setmana de confinament, el treball a distància ha augmentat un 28%.

«S'ha estès el teletreball de forma sobrevinguda. Aquest pas de gegant no és fruit de la improvisació», ha manifestat el conseller. Puigneró ha remarcat el «treball previ» del departament, que ha impulsat mesures organitzatives, tecnològiques, de formació i de conscienciació.

Més de 23.000 formacions en línia

Dels treballadors públics de la Generalitat, el 45% estan desenvolupant serveis bàsics o estratègics. El 59% d'aquests treballen de manera presencial, mentre que el 41% restant teletreballen. Pel que fa al 55% dels treballadors de serveis considerats no essencials, el 35% teletreballen i el 65% restant gaudeix d'un permís per deure inexcusable.

En aquest context, les reunions virtuals han augmentat un 419%, fins a 50.000 trobades. La formació 'online' de l'Escola de l'Administració Pública de Catalunya s'ha incrementat en un 1.666%, fins a més de 23.000 formacions a través de la xarxa.

Un decret per regular el teletreball

El departament ha impulsat també el projecte 'L'Oficina des de casa', que posa a disposició de la ciutadania un seguit de recursos i eines de teletreball amb l'objectiu de mantenir l'activitat durant la crisi del coronavirus.

Amb tot, el Govern preveu regular com ha de ser el teletreball per als empleats públics a través d'un decret. La mesura inclouria detalls sobre com gestionar la ciberseguretat personal i una part formativa de les eines digitals, així com un increment de l'oferta de cursos i programes.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari