Alumnes en una classe d'un institut de Lleida

El Govern preveu vacunar els joves d'entre 12 i 16 anys als instituts

El conseller d'Educació obre la porta a que el curs escolar vinent comenci sense mascareta si l'evolució de la pandèmia és bona

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, ha explicat que el Govern preveu que la vacunació dels joves d'entre 12 i 16 anys es faci als instituts. Cal recordar que l'Agència Europea de Medicaments (EMA) va avalar aquest divendres vaccinar els joves de 12 a 15 anys contra la Covid-19 amb Pfizer, i ara està en mans de cada estat decidir en quin moment ho fa. En una entrevista a Catalunya Ràdio, González Cambray ha assegurat que, si s'aprova el pla de vacunació per aquest grup d'edat, la previsió és que s'administrin les vacunes als instituts.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

González Cambray ha recordat que a les escoles ja s'han fet proves PCR i que ja ha parlat amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, de la possibilitat que la vacunació contra la Covid-19 dels joves entre 12 i 16 anys es faci als centres educatius. «Si el calendari és a l'agost, evidentment no ho farem als instituts, però si és al setembre, el més probable és que vacunem els nostres joves als instituts», ha dit.

En primer terme, es vacunaran els joves dependents i posteriorment, en funció del calendari de vacunació, s'administrarà el vaccí a la resta. González Cambray considera que fer la vacunació als instituts té com a objectiu que el procés sigui «més fàcil», tot i que ha remarcat que «s'ha d'acabar d'ajustar a escala procedimental». Pel que fa al professorat, el conseller preveu que «pràcticament» tot el professorat estigui vacunat amb les dues dosis a l'inici del curs que ve.

El curs vinent podria començar sense mascaretes a classe

El conseller d'Educació també ha obert la porta a la possibilitat que el curs que ve es pugui començar a fer classes sense mascareta, però ho ha condicionat a l'evolució de la situació epidemiològica. Educació ha enviat als centres educatius un pla d'actuació, i cadascun d'ells haurà d'elaborar un pla d'organització. «Hem seguit el principi de prudència, de màxima seguretat, i a partir d'aquí veurem en funció de com evoluciona la pandèmia, quines mesures es poden flexibilitzar», ha dit.

Una d'elles podria ser l'ús de la mascareta. En aquest sentit, González Cambray ha dit que «podria ser molt probable» que el curs comencés sense mascaretes si l'evolució de la pandèmia és positiva. Però ha remarcat que «dependrà de la immunitat de la comunitat» i de com avanci la vacunació. «Nosaltres pedagògicament preferim que no hi hagi mascaretes», ha reblat.

González Cambray preveu que el curs que ve sigui «100% presencial, cada dia», però que comenci amb grups bombolla, mesura que de moment no està previst retirar. També es mantindrà el reforç de 8.000 professionals que es van contractar per aquest curs.