Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una copa mensurtal.

El Govern anuncia que donarà productes menstruals gratuïts a «totes les dones»

S'instal·laran dispensadors de productes menstruals en equipaments públics com centres educatius o estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat

El govern ha anunciat que instal·larà dispensadors de productes menstruals en equipaments públics com centres educatius o estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat. Així mateix, des de l'Executiu català s'explica que també es distribuiran calces menstruals, copes i compreses reutilitzables. 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, dona a les portes del 8-M llum verda al pla d'equitat menstrual capitanejat per la consellera de Feminismes, Tània Verge. «És una mesura inèdita a nivell internacional», destaca Verge. 

Així mateix, Tània Verge, ha subratllat que les diferents mesures del pla tenen un triple objectiu: «Justícia de gènere, social i climàtica».

Alliberar-se dels «tabús i estigmes»

Més enllà de l'accés material, la consellera Tània Verge explica que la iniciativa també buscarà fer pedagogia per a alliberar-se de certs «tabús i estigmes». Per la qual cosa, es fomentarà una «informació de qualitat» des de tots els ens públics de la Generalitat

Llum verda per a l'avantprojecte de llei de memòria democràtica 

D'altra banda, el Govern ha aprovat aquest dimarts l’avantprojecte de llei de memòria democràtica. El text obliga a retirar els símbols franquistes de l'espai públic en un termini de dos anys, prohibeix realitzar actes i homenatges d'enaltiment del franquisme i concedir ajudes per realitzar projectes contraris a la memòria democràtica. 

També preveu sancions per als qui exaltin el règim dictatorial. També destaca la incorporació de la memòria democràtica als currículums educatius des de primària, així com la inclusió de dies de reconeixement i homenatge, com la celebració del Dia de la Proclamació de la República (14 d’abril) i el de la Constitució de l’Assemblea de Catalunya (7 de novembre). L’avantprojecte iniciarà ara el seu tràmit al Parlament.

Ja per acabar, Pere Aragonès, i la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, han explicat que inicien dissabte un viatge institucional a l'Amèrica del Sud, on visitaran Colòmbia, Uruguai, Argentina i Xile. Així ho ha detallat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. L'objectiu del viatge és reforçar la relació política, econòmica i cultural amb la regió llatina, amb una agenda centrada també en l'àmbit de cooperació per la pau, de memòria històrica i drets humans. Aragonès preveu mantenir diversos contactes institucionals amb governs nacionals, regionals i municipals. El president i Serret arribaran a Catalunya el 21 de març.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!