Un cartell anunciant les mesures contra la Covid-19 als exteriors del Camp Nou

El Govern rebutja aixecar el confinament comarcal per votar en les eleccions del Barça

Més de 20.000 socis ja han votat per correu

Després de les atípiques eleccions catalanes que van celebrar-se el passat 14-F en mig de la segona onada de coronavirus, ara és el torn de les eleccions a la presidència del FC Barcelona.

El club blaugrana celebrarà les eleccions el pròxim diumenge, dia 7 de març. Encara que la situació de la Covid ha millorat considerablement a tot el país, són molts els territoris que continuen amb les restriccions i la mobilitat està encara molt qüestionada.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els socis podran votar en una de les sis seus disponibles

Així, i per primera vegada en la història del club blaugrana, més de 20.000 socis han emès el seu vot per correu i ja han votat el seu president favorit. Aquesta sembla una de les opcions més segures, ja que la Secretaria General de l’Esport del Govern assegura que els socis del FC Barcelona no podran trencar el confinament municipal per anar a votar. Des del Govern es justifiquen afirmant que va obrir-se el vot per correu fa setmanes i que així ja es podria votar sense haver de desplaçar-se.

Tot i això, en aquestes eleccions hi haurà sis seus distribuïdes per tot el territori perquè els socis puguin votar independentment de la seva residència. Així, les sis seus se situen al Camp Nou i al Palau Blaugrana de Barcelona, a Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa i Andorra la Vella. Així, només els socis que visquin en aquests territoris podran votar respectant el confinament comarcal.

De manera similar a les eleccions catalanes i per evitar aglomeracions, la jornada tindrà lloc des de les 9h fins a les 21h, i els socis rebran un avís recomanant una franja per anar a votar. En qualsevol cas, aquest avís és només opcional i en cap cas s’han determinat franges diferenciades per edat o qualsevol altre factor.

Últims debats preparats pels candidats a la presidència

Encara queden uns dies per a les eleccions i els candidats tenen les últimes jugades preparades pels debats finals. En aquest sentit, encara queden dos debats pendents per a veure: un a RAC1 demà a les 9h i un altre divendres a les 22h, el qual es podrà veure per TV3. Així, dissabte serà dia de reflexió i el diumenge serà el dia de les eleccions.

Els comicis podrien haver estat celebrats d’una manera més presencial si s’hagués ajornat la celebració, ja que les restriccions a Catalunya estan pensades, de moment, fins al dilluns 8 de març. Tot i això, sembla que el vot per correu serà el principal aquest any, ja que les restriccions de mobilitat i la por al contagi fa que la participació de les eleccions en general hagi descendit considerablement respecte als últims anys.