El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

El Govern planteja canvis importants al toc de queda per Nadal, Cap d'Any i Reis

A més, el límit de reunions seria el de deu persones

El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres, 2 de desembre, que la proposta de l'executiu català de cara a la celebració de les festes de Nadal passa perquè el toc de queda s'iniciï a les 1.30h la matinada de Nadal i Cap d'Any, i a les 23.00h la Nit de Reis. D'aquesta manera, la nit del 24 al 25 de desembre i del 31 de desembre a l'1 de gener es podria retornar a casa fins a dos quarts de dues de la matinada; mentre que el 5 de gener s'allargaria una hora l'horari habitual i es podria arribar a casa fins a les onze de la nit.

Segons el mateix plantejament del Govern, les trobades hauran de ser d'un màxim de 10 persones, mentre que estarà permesa la mobilitat prevista ja en el pla de reobertura que es va posar en marxa fa uns dies: el 21 de desembre s'entraria en fase 3, que permet la lliure circulació arreu del territori de Catalunya, acabant ja amb els confinaments local i comarcal.

El Govern planteja excepcions a les mesures de restricció vigents

Feia setmanes que estava sobre la taula el debat sobre de quina forma s'havien da plantejar les excepcions a les mesures de restricció vigents en motiu de l'aplicació del pla de reobertura que es va posar en marxa el passat 23 de desembre. Mentre que les trobades de fins a una desena de persones i la mobilitat per tot Catalunya semblaven elements força clars en les condicions d'aquest Nadal, calia concretar excepcions al toc de queda per la celebració dels sopars de la Nit de Nadal i de la Nit de Cap d'Any, és a dir, els vespres dels dies 24 i 31 de desembre, que ara sembla clar que es podran allargar fins a dos quarts de dues de la matinada.

Per a la Nit de Reis, els actes de cada municipi per rebre Ses Majestats, o fins i tot les visites que puguin fer a algunes llars, podran allargar-se fins a les onze de la nit, segons la proposta que ha verbalitzat aquest dimecres Pere Aragonès.