YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern prorroga la limitació de vols i vaixells amb el Regne Unit, Brasil i Sud-àfrica

Únicament podran dur-se a terme quan es tracti d'aeronaus que transportin exclusivament nacionals espanyols o andorrans, o residents a Espanya o Andorra

Un avió de Jet2 a l'aeroport de Reus
Fins al 30 de març, els vols i vaixells a aquests tres països no es podran realitzar des d'Espanya | Jet2

El govern ha prorrogat fins al pròxim 30 de març la limitació dels vols directes i vaixells de passatge entre el Regne Unit i els aeroports i ports espanyols i els vols entre el Brasil i la República de Sud-àfrica i els aeròdroms espanyols. L'ordre, recollida aquest divendres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), va ser aprovada en el Consell de Ministres d'aquest dimarts i prorroga les ordres de 22 de desembre de 2020 i de 2 de febrer de 2021, pels quals, respectivament, l'Executiu va establir mesures excepcionals per a limitar la propagació i el contagi dels ceps de COVID-19.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons el que es preveu en sengles acords, la realització de vols des de qualsevol aeroport situat al Regne Unit, el Brasil o Sud-àfrica a qualsevol aeroport situat a Espanya, amb o sense escales intermèdies, únicament podrà dur-se a terme quan es tracti d'aeronaus que transportin exclusivament nacionals espanyols o andorrans, o residents a Espanya o Andorra.

Excepcions en refèrencia a la mobilitat per mar

En el cas dels vaixells, es permetrà l'entrada en els ports espanyols als vaixells de passatge de transbord rodat i vaixells de passatge que prestin servei de línia regular entre ports del Regne Unit i Espanya que hagin embarcat passatgers en port britànic quan es tracti de vaixells que transportin exclusivament nacionals espanyols o andorrans, o residents a Espanya o Andorra.

L'ordre expressa la preocupació de l'Executiu per l'extensió de la variant brasilera, així com pels seus possibles efectes sobre la transmissibilitat de la malaltia i la capacitat de neutralització dels anticossos. A més, la variant Sud-àfrica preocupa per la seva alta prevalença al país, motivada per la seva alta capacitat de transmissió, la qual cosa «justifica el manteniment de la mesura».

A més, el Regne Unit, el Brasil i la República de Sud-àfrica es troben incloses en el llistat de països als quals s'exigeix una prova diagnòstica d'infecció activa envers resultat negatiu, realitzada en les setanta-dues hores prèvies a l'arribada a Espanya. Així mateix, les persones que arribin des de qualsevol aeroport situat en els tres països hauran de guardar quarantena en els termes establerts en l'ordre del passat 17 de febrer.


Comentaris

envia el comentari