La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021

L'avís del Govern sobre l'aixecament de l'estat d'alarma i les restriccions

Budó tem que la fi de l'estat d'alarma tingui motius electorals i demana garanties per poder aplicar restriccions quan aquest acabi

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, tem que la fi de l'estat d'alarma el 9 de maig anunciada pel president espanyol, Pedro Sánchez, pugui tenir motius electorals. En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Budó ha demanat que «no s'utilitzi electoralment» la pandèmia de cara a les eleccions a Madrid el 4 de maig. 

Segons ha dit, l'anunci del president espanyol va ser «prematur» perquè encara falten tres setmanes pel 9 de maig i ha reclamat que es tingui en compte els criteris epidemiològics. Si acaba decaient el decret, la portaveu del Govern ha exigit que es dissenyi eines per poder garantir les restriccions.

Inconvenients sobre el final de l'estat d'alarma

En aquest sentit, ha remarcat que si no hi ha estat d'alarma s'haurà de demanar autorització al TSJC per cada mesura, «a risc i ventura» que no es tingui en compte els criteris sanitaris. Budó també ha remarcat que sense estat d'alarma no es podrà aplicar restriccions com el toc de queda.

Encara que la portaveu del Govern ha negat que des de l'executiu s'estigui demanant una pròrroga de l'estat d'alarma, ha dit que calen «tots els mecanismes» per seguir gestionant la pandèmia «amb totalitat de competències».

El Govern descarta comprar vacunes pel seu compte

«Hem de dotar-nos d'alguna eina, perquè si no per tota la resta haurem d'anar al TSJC perquè ens autoritzi si així ho considera oportú», ha resumit. La portaveu del Govern ha retret a Sánchez que després del primer estat d'alarma prometés una modificació legal per poder aplicar mesures restrictives sense haver de recórrer a l'estat d'alarma i ha denunciat que «en cap cas s'ha fet la feina».

D'altra banda, Budó ha descartat que el Govern es plantegi buscar i comprar vacunes pel seu compte perquè això és una competència del govern espanyol.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.