Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
El president Pedro Sánchez en una compareixença

El govern rectifica: El que diuen ara sobre les pensions a la gent d'entre 47 a 62 anys

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, corregeix les seves mateixes paraules

Els jardins del Palau de la Moncloa van acollir aquest dijous la signatura de l'acord sobre les pensions entre el Govern, la patronal i els sindicats. La cita va donar lloc a parlaments de les autoritats, entre elles el ministre competent en aquest àmbit, el de Seguretat Social, José Luis Escrivá.

Les seves paraules van generar un gran enrenou, sobretot les quals va referir al mecanisme d'equitat intergeneracional. Aquestes no van agradar gens a la generació del 'baby boom'

Escrivá va dir que, mitjançant aquest mecanisme que s'ha de definir abans del pròxim 15 de novembre, aquesta generació hauria de prendre una decisió sobre la seva pensió.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La dicotomia que plantejava era clara: o acceptaven un «petit ajust» en la seva pensió, o treballaven «per algun temps més». Les seves declaracions afectaven els nascuts entre finals dels 50 i els anys 70, una generació molt poblada, molt àmplia demogràficament.

Polèmica per les paraules del ministre Escrivá

El fet que una generació més ampla accedeixi a la pensió preocupa per la possible insostenibilitat del sistema de pensions al nostre país. És per això que el Govern treballa a trobar solucions que permetin garantir el pagament de les pensions per a la generació del 'baby boom'.

I les paraules d'ahir d'Escrivá eren una solució, encara que no a gust de tothom. A les xarxes socials, es van succeir les opinions contràries al que acabava de plantejar el ministre. Aquestes són alguns dels milers de reaccions que poden llegir-se a Twitter:

  • És clar, com es pagaran tants sous vitalicis, tanta corrupció, les guardioles del trempat i família... Gairebé el millor és marxar d'aquesta monarquia bananera.
  • Triar entre morir a la feina o cobrar una m***** de pensió per malviure. Però deixar d'enriquir a l'església, a la Corona, no gastar en armament, recaptar més a les grans empreses i fortunes... I que la banca torni el prestat, això no s'ho plantegen, no?
  • Petit ajust? Ens la ficaran doblegada! Però no seré jo qui culpi només a l'esquerra... Això se sabia des de fa més de 30 anys i ningú ha fet ni l'ou.
  • Proposo un petit ajust cu**** al ministre Escrivá: la part dels 11.000 milions que li donem a l'Església catòlica els ateus. Amb això arribaria de sobres per jubilar-nos.
  • Les més perjudicades les dones que tenen menys base de cotització per encadenar treballs temporals i amb un mercat laboral que és masculinitzat per als sous més alts. 

El ministre ha sortit avui a corregir-se a si mateix

Davant tal onada de crítiques i de polèmica, el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, s'ha vist obligat a posar el fre. I ha sigut aquest divendres, 2 de juliol, en una compareixença al costat de la vicepresidenta Yolanda Díaz per presentar les dades consolidades de l'atur de juny. Escrivà ha rectificat dient que en la seva compareixença d'ahir «no va tenir el seu millor dia».

El ministre ha subratllat que li agrada transmetre certesa sobre el futur de les pensions. A més, ahir les seves paraules no van contribuir a això: «Es van entendre malament les meves paraules perquè eren reflexions en veu alta que estan encara sense definir».

D'aquesta manera, se cita a si mateix com a representant del Govern. De la mateixa manera, també als agents socials, a treballar i negociar una solució abans del 15 de novembre.

Així doncs, Escrivá fa marxa enrere amb les seves paraules. Tanmateix, encara està per veure si el que ahir va anunciar, queda efectivament en foc d'encenalls o si acaba sent una solució real.