Imatge de cinc joves jugant a futbol sala en una escola de Catalunya

El Govern reobre les activitats extraescolars i el lleure aquest dilluns

El Procicat ha decidit també equiparar l'esport extraescolar amb l'esport federat

Les activitats extraescolars, el lleure i l'esport escolar són les tres úniques excepcions que ha fet el Procicat al manteniment de les restriccions anti-Covid fins al pròxim 28 de febrer. Aquestes tres han estat les úniques flexibilitzacions que ha aprovat el Govern de la Generalitat, que ha tingut en compte per prendre aquesta decisió a l'estancament dels indicadors epidemiològics a Catalunya.

Així, a falta de veure la publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) per conèixer tots els detalls i regulacions de les noves mesures, segons ha informat el Govern, a partir del pròxim dilluns podran tornar totes les activitats extraescolars, però només a infantil i primària. Pel que fa a la resta de grups d'edat només estan autoritzades aquelles activitats que es facin dins del grup bombolla als centres escolars, com passava fins ara.

Així mateix, també es podran reprendre els Caus, esplais i agrupaments escoltes.

El Govern equipara l'esport escolar a l'esport federat

L'esport federat podrà fer els entrenaments habituals i no limitats, com fins ara, un fet que també podran fer aquells que participin en esport escolar, aquell que està organitzat pels Consells Esportius. Això serà així perquè «s'equipara l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses».

En aquest sentit, si les federacions i organitzadors de competicions de cada esport així ho decideixen, a partir de la pròxima setmana es podrien reprendre les competicions federades i d'esport escolar. En el cas de la Federació Catalana de Futbol va proposar reiniciar les competicions a partir del 6 i 7 de març, mateixa data escollida per la Federació Catalana de Basquetbol. El que es manté igual és la prohibició de públic en els esdeveniments esportius.

Demanen que les extraescolars també es reobrin pels adolescents

Fundesplai i la Federació Catalana de l’Esplai consideren que les activitats extraescolars i de lleure educatiu mai haurien d’haver estat tancades, ja que «compleixen un paper educador de primer nivell i són essencials per al creixement i desenvolupament dels infants i joves». Si bé consideren que la reobertura de les activitats de lleure per als infants és una bona notícia, es mostren preocupats pel fet que segueixin tancades per als adolescents i joves.

En aquest sentit, han demanat que es reobrin també per aquestes franges d'edat, ja que són «un col·lectiu especialment vulnerable atès que es troba en un moment vital on és molt necessari recuperar l’activitat artística, esportiva i de lleure en general, per al seu benestar físic i mental, per recuperar hàbits saludables, evitar el sedentarisme i l’excés de pantalles».