La petició del Govern sobre les restriccions: «És un moment de gran fatiga mental»

El conseller Sàmper demana a la ciutadania que «entengui» la durada de les mesures contra el coronavirus i que continuïn complint

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper en una roda de premsa
Miquel Sàmper ha agraït a la ciutadania el seu esforç en el compliment de les restriccions. | Cedida

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha demanat aquest dimecres a la ciutadania que «entengui» l'existència i la durada de les restriccions i continuï complint tot i la «fatiga». «Hi ha hagut mesures molt restrictives de drets fonamentals i això no és gens menor», ha admès en una compareixença davant de la Diputació Permanent del Parlament aquest dimecres.

Les paraules de Sàmper arriben el mateix dia que el Procicat hagi anunciat aquest dimecres que les restriccions vigents a Catalunya des del passat 7 de gener es prorroguen fins al 7 de febrer. Les mesures, entre altres, inclouen el tancament de centres comercials, les botigues de més de 800 metres quadrats, així com les limitacions horàries en bars i restaurants i la suspensió de les activitats esportives en espais interiors. 

En aquest sentit, malgrat el cansament pel context, Sàmper ha demanat que es mantingui el compliment «generalitzat» dels ciutadans, a qui ha agraït la seva «resiliència». «Cada dia que passa té molt més mèrit que la gent estigui complint», ha dit. En la seva compareixença davant la cambra catalana, també ha reconegut l'«error» de no intervenir abans a la 'rave' de Llinars, com li ha retret l'oposició, que també ha demanat replantejar el confinament municipal en pobles petits.

El PP carrega contra Sàmper

Un dels que ha criticat el conseller Sàmper ha estat el líder del Partit Popular, Alejandro Fernández, que ha acusat el conseller d'Interior de ser «víctima de la cultura de l'incompliment de la llei» a Catalunya. En la seva intervenció davant la Diputació Permanent del Parlament ha retret als Mossos d'Esquadra de «fer els ulls grossos» a vegades, com en la 'rave' il·legal que va celebrar-se durant la Nit de Cap d'Any al municipi barceloní de Llinars del Vallès.

Així mateix, Fernández ha criticat Sàmper per compartir la llista electoral de JxCat amb el portaveu de la sectorial de Mossos d'Esquadra de l'ANC, Albert Donaire, que té una «visió antisistema».


Comentaris

envia el comentari