Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Policia Nacional

El govern retira 1.400 policies antidisturbis de Catalunya

A Catalunya ja només hi queden un total de 320 policies nacionals que s’allotgen en hotels de La Jonquera, Figueres, Castelldefels, Barcelona, Salou i Tarragona

Policia Nacional
Comencen les càrregues i els trets de pilotes de goma a Girona | Catalunya Diari

Després de la tempesta arriba la calma. Quelcom que sembla haver interpretat així la policia espanyola, ja que un total de 1.400 agents antidisturbis desplaçats a Catalunya per la sentència ja han tornat a les seves destinacions d’origen. O el què és el mateix,  el 80% dels policies desplegats a la geografia catalana aquests dies ja han tornat a casa.

Segons avança ‘El Periódico’, a Catalunya ja només hi queden un total de 320 policies nacionals que s’allotgen en hotels de La Jonquera, Figueres, Castelldefels, Barcelona, Salou i Tarragona. Tot i això, el mateix mitjà esmenta també que els Mossos d’Esquadra mantenen el control sobre els altres cossos i són ells qui demanarien més reforços en cas de necessitar-los.

Condicions precàries dels Guàrdies Civils

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat novament condicions precàries en el desplegament a Catalunya. Assegura que els agents dels Grups de Reserva i Seguretat estan abonant de la seva butxaca factures d'hotels on han dormit perquè no els han avançat dietes, i que molts no han descansat ni un dia des de fa més d'un mes. De fet, l'entitat apunta que alguns han tornat ja a casa seva i en lloc de poder lliurar, estan assajant en desfilades de l'armada. «És la conseqüència d'haver estat exclosos de l'ordre general de jornada laboral des que es va iniciar el dispositiu. Els guàrdies civils han tornat a ser utilitzats com a mà d'obra barata i sense drets, exprimint-los sense cap fre», s'ha queixat l'AUGC.

També et pot interessar: