Tres establiments catalans aconsegueixen per primera vegada una estrella Michelin

El restaurant barceloní Angle del popular xef, Jordi Cruz, ha guanyat una segona estrella Michelin
Premi de dues estrelles Michelin al restaurant Angle, de Jordi Cruz. Imatge del 21 de novembre de 2019.
Jordi Cruz va recuperar la seva estrella Michelin després de perdre-la l'any passat | ACN

 

El restaurant barceloní Angle del popular xef Jordi Cruz ha guanyat una segona estrella Michelin. Així s'ha donat a conèixer en la Gala de les Estrelles Michelin, que s'ha celebrat aquest dimecres a Sevilla. Amb tot, tres establiments catalans han aconseguit una distinció, el restaurant Aürt de Barcelona del cuiner Artur Martínez; Cinc Sentits, també de Barcelona, del xef Jordi Artal, que recupera l'estrella que va perdre en la passada edició per tancament i trasllat, i Deliranto de Salou del xef Josep Moreno.

 

Per altra banda, han perdut l'estrella que tenien La Barra de Carles Abellán de Barcelona, Els Brancs de Roses i Terra de S'agaró. També l'ha perdut el restaurant Gaig, de Barcelona, per tancament i trasllat.

Els guanyadors

La guia Michelin ha destacat del restaurant Angle que el xef Alberto Durá aposta, en la línia amb les consignes marcades pel mediàtic xef Jordi Cruz, pel que ells defineixen com «alta cuina de consum quotidià».

 

Com s'indica al web del restaurant, ubicat al carrer Aragó entre Aribau i Enric Granados, Angle es defineix com un establiment que «barregen tradició amb modernitat. Una cuina pensada per agradar i fer gaudir plenament a tots els nostres comensals d'una experiència gastronòmica completa». Jordi Cruz suma així una estrella més a un dels seus restaurants després que l’ÀBaC mantingui les seves tres estrelles.

 

Moment en què Artur Martínez, del restaurant Aürt, rep la seva primera estrella a la gala de les Estrelles Michelin. Imatge del 20 de novembre de 2019
Moment en què Artur Martínez, del restaurant Aürt, rep la seva primera estrella a la gala de les Estrelles Michelin. | ACN

 

Ha aconseguit la seva primera estrella el restaurant Aürt de Barcelona del cuiner Artur Martínez, un establiment que va néixer al febrer d'aquest any. 17 anys enrere, Artur Martínez amb el seu germà i els seus pares, van transformar un antic bar de Terrassa que regentaven en un petit restaurant gastronòmic al que van anomenar Capritx. L'any 2010 guanyarien una estrella Michelin amb la seva cuina i l'any 2017 van decidir tancar les portes.

 

Ha aconseguit també la seva primera estrella Deliranto de Salou del xef Josep Moreno. Com s'explica al seu web, ofereixen una «cuina que busca el producte més sorprenent, sabors no provats fins llavors que omplen el paladar de noves vivències».

 

En la passada edició, el restaurant Cinc Sentits de Barcelona va perdre l'estrella que tenia per tancament i trasllat, quan va passar del carrer Aribau al carrer Entensa. Un any després l'establiment del xef Jordi Artal ha recuperat aquest reconeixement.

 

Quant als Bib Gourmand, Michelin atorga la distinció al restaurant Cruix de Barcelona; al Saó, també de Barcelona; al Pocavergonya de Girona i al Quatre Vents 3.0 d'Hostalric.

Tres estrelles

En aquesta edició una de les notícies ha estat l'entrada del restaurant Cenador de Amós de Villaverde de Pontones(Cantabria) al grup dels premiats amb tres estrelles Michelin A Catalunya, mantenen la màxima distinció El Celler de Can Roca, el Lasarte i l’ÀBaC.

 

En total, hi ha 11 restaurants amb tres Estrelles, un dels quals és nou; 36 restaurants amb dues, dels quals n'hi ha sis de nous; 194 restaurants amb una Estrella, 23 dels quals són nous i 302 restaurants Bib Gourmand, amb 56 nous.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari