IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Govern torna a retirar del mercat milers de mascaretes

Els treballadors de les funeràries van usar material no apte per al seu ús professional fins al 20 d'abril, 10 dies després que saltés l'alarma per la falta de fiabilitat de les Garry Galaxy N95.

Un ejemplar de mascarilla 'Garry Galaxy' retirado por Sanidad
Sanitat ha tornat a enviar l'ordre, ja que no havia arribat a alguns sectors que també estaven utilitzant les mascaretes | Catalunya Diari

La polèmica de les mascaretes defectuoses repartides pel Govern continua. El 15 d'abril, la directora general de Farmàcia, Patricia Lacruz, es va dirigir a les comunitats autònomes perquè deixessin d'usar de manera «immediata» el lot de màscares Garry Galaxy amb la referència N95 que havia repartit el Govern.

Milers de màscares amb aquestes característiques havien estat distribuïdes per centres hospitalaris i residències d'ancians de tot el país, però van haver de ser retirades per la seva escassa fiabilitat i falta d'homologació.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En aquell moment la reacció de l'executiu central ja va ser qüestionada per la seva lentitud, ja que el Govern d'Aragó ja va alertar el 10 d'abril que les mascaretes no complien el nivell de protecció requerit.

El 17 d'abril, quan les màscares van ser finalment retirades de tots els centres, ja havien passat 7 dies en què centenars de sanitaris van estar exposats a virus per portar aquesta protecció defectuosa.

Els serveis funeraris van continuar exposats a virus

No obstant això, la tardança de la retirada de les mascaretes als sanitaris és només un episodi d'un capítol més extens que inclou també als serveis funeraris. Segons informa 'El Mundo', una setmana després de la retirada del primer lot de màscares defectuoses, i el govern va haver de retirar un altre lot de milers de mascaretes amb les mateixes característiques que havien estat repartides pels serveis funeraris de tot el país.

Tot i que el Ministeri de Sanitat ja havia ordenat la retirada de «les màscares Garry Galaxy N95 contingudes en envàs verd la referència és 20.200.324 201201» per no complir amb cap classificació de qualitat, l'ordre no es va transmetre als serveis funeraris que van continuar usant la protecció defectuosa.

La patronal va ser la que va reaccionar i demanar informació

Alertats per la falta de fiabilitat de les màscares, la patronal de les funeràries, Panasef, va trucar a Sanitat a principis de la setmana passada per comprovar si, tal com els havien comunicat des del mateix ministeri, ells si podien seguir utilitzant les mascaretes Garry Galaxy N95.

Les pitjors sospites de la patronal finalment es van complir. S'havia produït un error en la informació proporcionada pel comandament únic i, ara sí després de la trucada, el Ministeri va sol·licitar la retirada de totes les màscares d'aquestes característiques repartides per les funeràries.

D'aquesta manera, els treballadors de les funeràries van usar material no apte per al seu ús professional fins al 20 d'abril, 10 dies després que saltés l'alarma per la seva falta de fiabilitat. Un cop més es va produir un retard més que notable a l'hora de tallar un problema tan greu com aquest.


Comentaris

envia el comentari