IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Es podrà multar fins amb 20.000 euros si un adult utilitza un nen per a sortir al carrer

Els infants de 0 a 13 anys poden sortir a passejar a partir d'aquest diumenge

Instant en què els Mossos imposen la sanció als ocupants de la furgoneta aquest dissabte 21 de març de 2020 a Maçanet de la Selva.
El professor creu que els Mossos estan imposant més sancions per a generar més por entre la població | ACN

A partir d'aquest diumenge, està permès que els nens i nenes de 0 a 13 anys puguin sortir a passejar durant 1 hora al dia, després d'haver estat tants dies tancats a casa. Encara que la normativa sembla que ha quedat prou clara a tothom, es poden donar algunes circumstàncies excepcionals que poden fer que et multin.

Per exemple, si la policia considera que un adult està utilitzant a un nen per aprofitar-se i sortir al carrer, poden posar una sanció d'entre 10.001 fins a 20.000 euros. Així ho va explicar el professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona, Àlex Peñalver, en una entrevista aquest passat dissabte al programa 'Preguntes Freqüents' — FAQS — de TV3.

A banda, i com ha publicat 'El Nacional', Peñalver va fer referència a un «ús intensiu de les sancions» per part de la policia per a poder generar una por afegida entre els ciutadans a banda de la ja creada pel mateix coronavirus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Més consells per a que no et multi la policia 

A banda, alguns advocats han donat alguns consells per a evitar multes durant els passejos amb els menors. L'Associació Espanyola d'Advocats de Família ha aconsellat als pares i mares que surtin amb els seus fills que portin el llibre de família, a més del DNI i el dels menors — si el tenen —.

Si l'adult responsable no és el progenitor, els advocats afirmen que cal portar el document acreditatiu d'aquesta condició, a més del document oficial d'identitat de l'adult com dels menors, si es donés el cas.

D'altra banda, quan l'adult responsable sigui, per exemple, un avi o una tieta que convisqui actualment al mateix domicili que els menors, o bé un treballador de la llar, haurà de portar una autorització. Això també afecta si algú surt amb els seus fills i, per exemple, porta també a un nebot.


Comentaris

envia el comentari