IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els quatre criteris de Sanitat per sortir del confinament

Fernando Simón ha lliurat a Pedro Sánchez l'informe de 'Recomanacions sanitàries per a l'estratègia de transició'

Simó lliurament a Sánchez un informe sobre la 'estratègia de transició' abans de la reunió amb les CCAA.
Simó lliurant a Sánchez un informe sobre 'l'estratègia de transició' abans de la reunió amb les CCAA. | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat la importància de l'Atenció Primària i de «mantenir la tensió» i les mesures de protecció col·lectiva per poder començar la transició cap a «una nova normalitat».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Així ho ha manifestat aquest diumenge Simón, en roda de premsa telemàtica després de lliurar al president del Govern,Pedro Sánchez, l'informe de 'Recomanacions sanitàries per a l'estratègia de transició', que consta d'un total de quatre punts essencials:

  • Garantir l'assistència sanitària i que sigui capaç de respondre, tant en l'àmbit hospitalari com en atenció primària.
  • Vigilància epidemiològica del virus per descobrir si s'està progressant correctament i d'aquesta manera, ser capaços de tallar nous possibles brots.
  • Identificar i contenir precoçment les fonts de contagi. Espanya per complet ha de tenir la capacitat de diagnosticar adequadament i detectar tots els casos que siguin sospitosos de patir coronavirus.
  • Mantenir completament totes les mesures de protecció col·lectiva i el distanciament social sense posar cap persona en risc.

«Començar la transició cap a una nova normalitat»

«Si es compleix, estarem en una situació de partida per a, si la situació epidemiològica ho permet, començar la transició cap a una nova normalitat», ha assenyalat Simón.

Sobre aquesta «nova normalitat», ha destacat que la fase de transició «ha de portar a la normalitat dins del marc del coronavirus». «No serà una normalitat com la coneixíem fa un any, sinó una nova normalitat en què garantim que en els pròxims mesos els riscos els podrem, sinó controlar del tot, sí reduir-los prou perquè no afectin de manera tan negativa com fins ara», ha dit.

El document que han lliurat al president de l'Executiu, inclou unes «recomanacions genèriques» per iniciar tot el procés de transició. Així, Simón ha subratllat que han aconseguit preparar aquest informe perquè «comencin a plantejar-se les condicions necessàries per poder iniciar la fase de transició».


Comentaris

envia el comentari