Quim Torra

El Govern es reuneix amb les alcaldesses de Barcelona i l'Hospitalet pel rebrots de la Covid-19

L'increment de casos en els últims dies a les dues ciutats més poblades de Catalunya ha creat certa preocupació

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit la reunió del Govern amb l'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, per tal d'abordar la situació de la pandèmia de coronavirus en totes dues ciutats, han informat fonts de la Conselleria de Salut aquest dimarts.

Després de les comarques de Lleida, aquests dos són els punts calents de la pandèmia de coronavirus a Catalunya. La gran preocupació és que dels brots es passi a la transmissió comunitària en una zona, l'àrea metropolitana de Barcelona, que reuneix una població de més de tres milions de persones.

En la trobada també hi han participat el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Uns 300 casos actius de coronavirus a l'Hospitalet

L'Hospitalet de Llobregat va comptabilitzar aquest dilluns 300 casos actius de coronavirus que afecten una única residència de gent gran de la ciutat i es distribueixen especialment en la zona nord de la ciutat —la confrontant amb Barcelona—, amb els barris de la Torrassa (81), Collblanc (44), Florida nord (41) i Florida sud (34), com els més afectats.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, l'alcaldessa, Ada Colau, va reconèixer aquest dilluns que en la darrera setmana s'han triplicat els casos de Covid-19 a la capital catalana, passant de 164 a 458, sobretot entre els joves i persones de mitjana edat. Colau va explicar que ara com ara hi ha registrats 24 petits brots a la ciutat comtal, tot i que «la situació no és alarmant perquè estem parlant de petits brots que estan totalment controlats», va dir.

Tot i l'increment de casos, ara com ara, no es preveu cap mena de confinament ni a Barcelona, segons va explicar l'alcaldessa Colau, ni a l'Hospitalet de Llobregat, va dir el president Torra.