Pere Aragonès, de peu, en un faristol de la Generalitat de Catalunya

El Govern convoca una reunió d’urgència per encarar futures restriccions

El Govern convoca l’oci nocturn a una trobada urgent per decidir si es fan passos enrere en la reobertura dels locals de nit

L’estiu s’embolica. Un mes després de l’última gran reobertura sembla que la situació de la Covid-19 a Catalunya es comença a descontrolar. Les dades creixen sense aturador, cada dia hi ha més infectats i l’RT i el risc de rebrot assoleixen xifres de rècord. Davant aquesta disjuntiva, el Govern assenyala —encara que ho facin de manera indirecta— un col·lectiu: el de l’oci nocturn.

Segons avança TV3, el Govern de la Generalitat ha citat aquest dimarts, 7 de juliol, l’oci nocturn per mantenir una reunió urgent. La trobada servirà per revisar les últimes mesures d’obertura, establertes des del passat 21 de juny. Per tant, s’obriria la porta a fer passos enrere en l’obertura dels locals de nit.

De fet, des del Govern ja es va alertar ahir que s’adoptarien mesures «quirúrgiques» en alguns sectors de Catalunya davant l’últim auge de la Covid-19.

El Govern estudia noves mesures

El Govern està estudiant mesures o recomanacions davant del repunt de contagis i les aplicarà «si ho veu convenient», segons va explicar ahir la secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas.

«Anirem prenen les decisions que correspongui segons el moment que sigui», va manifestar a Catalunya Ràdio, on va reconèixer la preocupació per la situació. Tot i això, va afegir que la gravetat de la malaltia «no és la mateixa que fa uns mesos».

També va explicar que es treballava sobre l'oci nocturn però no ha avançat cap aspecte. En ser preguntada sobre si una possibilitat era tornar a fer obligatòria la mascareta a l'exterior,va reconèixer que seria «impossible» en el marc legislatiu actual.

Cabezas va reconèixer la preocupació davant l'empitjorament dels indicadors de la pandèmia, tot i que va insistir que l'afectació en UCI i mortalitat és molt baixa. La secretaria ha dit que la dada més preocupant són els nous contagis que van apareixent però s'ha mostrat esperançada que amb una bona estratègia de vacunació es podran «aturar» els efectes greus d'aquest nou repunt.