Un control de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la Ronda Litoral per comprovar que els conductors no surtin del municipi sense causa justificada. 31 d’octubre.

El Govern investiga si algunes persones s'han instal·lat a segones residències evitant les noves restriccions

Hores després de l'anunci del Govern sobre les restriccions de cap de setmana, el tràfic va augmentar considerablement

Encara que les noves restriccions imposades pel Govern estan començant a tenir els seus resultats, hi ha moltes persones que han aconseguit saltar els controls per arribar a segones residències o simplement canviar de municipi.

Fa uns dies ja vam avançar que a la Costa Brava les restriccions no estaven funcionant a l'hora de rebre turistes i persones amb segona residència. Ara, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que això pot estar repetint-se i la gent ha aconseguit escapar dels seus municipis abans de les restriccions imposades.

Augmenta sospitosament l'activitat d'alguns peatges

Segons ha explicat Sàmper aquest dilluns en roda de premsa, estan investigant la possibilitat que la gent hagi decidit quedar-se a les seves segones residències per evitar el toc de queda i les restriccions del cap de setmana imposades pel Govern. Així, les dades que més han cridat l’atenció es concentren a la província de Barcelona.


Hores després de l’anunci del Govern sobre els tancaments perimetrals de cap de setmana, l’afluència de tràfic va augmentar considerablement. En concret, el passat dijous va registrar-se un 12,8% més d’activitats als peatges de Vallcarca, Mollet (Vallès Oriental) i Vilassar (Maresme).

De la mateixa manera, també van augmentar un 23,2% els de Roca (Vallès Oriental) i Martorell (Baix Llobregat) respecte als mateixos dies de 2019. Analitzant també les dades d’aquest dilluns i a l’espera d’actualitzacions, hi ha un descens d’un 8% en la mobilitat de vehicles. El cap de setmana, el tràfic va arribar a descendir fins a 80%.

Seguint aquestes dades, des del Govern començaran a investigar si aquesta tendència correspon a múltiples persones que han decidit ignorar les restriccions o es tracta d’una altra variable.

Més de 1.800 actes aixecades aquest cap de setmana per desobeir les restriccions nocturnes

Sàmper ha compartit la roda de premsa amb Eduard Sallent, comissari cap dels Mossos d’Esquadra, qui ha anunciat les xifres de sancions que han hagut d’imposar durant el cap de setmana. Segons informa Sallent, aquest cap de setmana s’han fet un total de 4.062 identificacions i 2.112 intervencions a la via pública. Respecte saltar-se el toc de queda i les restriccions de mobilitat, els Mossos han aixecat 1.864 actes.

Sàmper ha volgut recordar als ciutadans que siguin «partícips per convenciment i no per evitar sancions» de les restriccions i normes imposades per evitar el contagi del virus. «Són mesures imprescindibles», ha assegurat.