L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou

Les eleccions del Barça tindran lloc al voltant de les festes de Nadal

Se celebraran sempre que la situació de la pandèmia a Catalunya ho permeti

El president de la Comissió Gestora del Barça, Carles Tusquets, ha anunciat aquest dilluns a la tarda que les eleccions a la presidència del club blaugrana tindran lloc «al voltant de les festes de Nadal». Això sí, ha puntualitzat que se celebraran sempre que la situació de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya ho permeti: «Farem tot el possible perquè es puguin celebrar al voltant d'aquestes dates». Cal recordar que la junta gestora té l'obligació de convocar els comicis en un termini màxim de tres mesos.

Tusquets també ha indicat que pensa «parlar amb tots els candidats» i ha explicat que encara no s'han reunit amb la Generalitat tot i que s'ha creat un equip de treball per fer-ho. Pel que fa a les votacions, ha obert la porta a utilitzar diferents punts de votació «per tal que puguin votar el nombre més gran de socis». També ha avalat el vot per correu i ha descartat el vot electrònic perquè els estatuts del club i la llei de l'esport no ho contemplen actualment.

 

«La situació econòmica del club no és comoda»

D'altra banda, també ha analitzat la situació econòmica del club: «Com és una situació excepcional, això requereix respostes excepcionals. L'estadi, el Museu i les botigues pateixen la paralització del turisme i la limitació de persones. La diversificació d'ingressos del nostre club fa que patim més. Nosaltres patim l'absència del turisme. L'últim any de normalitat el nostre estadi va facturar 220 milions d'euros».

Davant d'aquest escenari explica que «necessitem seguir reduint despeses i la mesura més immediata és la taula de negociació salarial, que acaba el pròxim 5 de novembre. Esperem arribar a un acord amb els jugadors i els treballadors. Tots estimem el club. Els socis també estan paint. Esperem que el personal, tan esportiu com el no esportiu, estigui a l'altura».

Finalment, el president de la Comissió Gestora reconeix que «la situació econòmica del club no és còmoda, és complexa» i resumeix que l'àmbit d'actuació del seu equip rau en «actuar en dues línies: baixar ingressos i treure ingressos que avui no existeixen».