La dimissió de Josep Maria Bartomeu com a president del Futbol Club Barcelona obre un nou escenari al club. Després de la roda de premsa d'aquest dimecres al vespre, la institució blaugrana serà gestionada per una Comissió Gestora, que vetllarà pel funcionament del club i convocar eleccions abans dels pròxims tres mesos. L'encarregat d'encapçalar-la serà Carles Tusquets, actualment president de la Comissió Econòmica.
Carles Tusquets Trias de Bes (Barcelona, 1951) és doctor Cum Laude en Economia i Empresa per la Universitat de Barcelona i es tracta d'un dels economistes amb més prestigi del país, amb més de 40 anys d'experiència. Va ser fundador de Fibanc, avui Banco Mediolanum a Espanya, que presideix, igual que el Grupo Trea. A banda, també és expresident del Cercle d'Economia entre el 1989 i el 1992. Actualment encapçala l'Associació d'Europa i Planificació Financera (EFPA) i és membre del comitè consultiu de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.
Directiu de la junta directiva de Núñez
L'any 1978 Tusquets, va ser, amb 27 anys, el directiu més jove de la directiva de Josep Lluís Núñez. En aquella època es va encarregar de la tresoreria del club. De fet, gràcies a una mesura seva es va aconseguir liquidar el deute: demanar una vessa a tots els socis a canvi de tornar els diners durant els cinc anys següents a través d'un descompte en la quota de soci. D'altra banda, asseguren que el seu ampli coneixement en el món de les divises va permetre que Diego Armando Maradona pogués fitxar pel Barça.
Durant l'Assemblea del 2018, analitzant el tancament de l'exercici 2017-2018, Tusquets ja va advertir de la preocupant situació financera del Barça: «S'haurà de treballar molt dur per complir amb aquests pressupostos, són arriscats. Considerem que aquest pressupost no s'aconseguirà sinó hi ha vendes, s'ha d'interioritzar que siguem també un club venedor». D'aquesta manera, va plantejar la necessitat de vendre jugadors davant la greu despesa en massa salarial i l'augment del deute de l'entitat blaugrana.
Tusquets serà, juntament amb el síndic dels socis del Barça, Joan Manuel Trayter Jiménez, l'encarregat de nomenar la resta d'integrants de la comissió gestora del Barça. Un òrgan unipersonal i independent de la junta que té com a objectiu «l'assistència, assessorament i la defensa dels drets dels seus socis amb relació el club». Segons els estatuts del club, la comissió ha d'estar composta per un nombre de membres no inferior al 50% del total dels membres de la junta directiva en el moment del cessament, amb un mínim de set membres.
Cal recordar que la comissió gestora «ha d'exercir les funcions, administració i representació que recauen a la junta directiva, però limitades pels actes necessaris i imprescindibles per al manteniment de les activitats normals del club i la protecció dels seus interessos». Això vol dir que durant aquests mesos el club estarà lligat de mans i peus i no podrà fer grans moviments econòmics fins que no arribi una nova junta directiva.