Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Maria Bartomeu en una compareixença amb diverses banderes darrere

Josep Maria Bartomeu justifica la seva dimissió per la «decisió irresponsable» de la Generalitat

El ja expresident assegura que «actuem amb responsabilitat i per això no podíem convocar el vot de censura en aquestes condicions»

Josep Maria Bartomeu en una compareixença amb diverses banderes darrere
Aquest dimarts, Josep Maria Bartomeu ha posat punt final a cinc anys com a president del Barça. | FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu ja és història. El fins ara president del FC Barcelona i la seva junta directiva han presentat aquest dimarts la seva dimissió, després que la Generalitat hagi comunicat al club que el vot de censura es podria celebrar en les dates previstes, l'1 i el 2 de novembre. Amb aquesta decisió, Bartomeu posa punt final a una etapa de gairebé set anys al capdavant de l'entitat, càrrec en què va substituir Sandro Rosell el gener de 2014.

Tot i que en la jornada d'ahir, el fins avui president havia comunicat que no hi havia motius per presentar la dimissió, aquesta s'ha fet efectiva aquest dimarts al vespre, després d'una reunió de la junta directiva. En una compareixença, poc després de les nou de la nit, Bartomeu ha carregat contra la Generalitat, assegurant que la decisió del Govern ha estat «irresponsable», ja que han autoritzat el vot de censura aquest pròxim cap de setmana, però en 21 seus descentralitzades, sense temps material per al club per implementar-les.

La dimissió ha estat «l'única sortida»

En aquest sentit, el fins avui president ha assegurat que «hem demanat cobertura legal al Govern, la mateixa que ells han demanat al govern espanyol, però han decidit rentar-se les mans. Bartomeu ha explicat que després de rebre la carta de la Generalitat, s'ha convocat la Mesa del vot de censura, on han proposat fer la votació en 21 seus descentralitzades, però «els impulsors del vot i el president de la Mesa, representant de la FCF, s'han negat, assegurant que emprendrien accions legals contra la junta directiva».

En aquest context, Bartomeu ha assegurat que l'única sortida que ha tingut la junta directiva, per no incomplir els estats del club, ha estat presentar la seva dimissió, en una decisió que ha definit com a «meditada, serena i acordada per tots els companys». El fins avui president ha dit que «actuem amb responsabilitat i per això no podíem convocar el vot de censura en aquestes condicions. No volem optar entre la salut i l'exercici del vot. Per això hem pres aquesta decisió».

Ara, el club quedarà en mans d'una junta gestora, que tindrà capacitat limitada en les decisions del club i que haurà de convocar eleccions a la presidència del FC Barcelona en un termini màxim de tres mesos si la situació epidèmica ho permet.

«Se'ns ha faltat al respecte, se m'ha insultat, se m'ha amenaçat a mi i a la meva família»

El ja expresident ha manifestat que «un club com el Barça ha de poder tenir transicions ordenades, és imprescindible en una entitat com la nostra, però s'ha insinuat que teníem interessos ocults, tot fals, justificat per interessos polítics i electorals». També ha recordat que «sempre he acceptat la crítica», però ha lamentat «el que hem viscut els últims mesos. Se'ns ha faltat al respecte, se m'ha insultat, se m'ha amenaçat a mi i a la meva família».

Josep Maria Bartomeu ha assegurat que «la voluntat de la junta no ha estat la de perpetuar-se al club, us ho asseguro». Ha remarcat que «ha estat un honor servir el meu club. Durant aquests anys he intentat exercir el càrrec en representació dels socis, tot i que avui ens veiem en l'obligació de dimitir, sense haver tancat l'adequació salarial, que si no s'aplica, pot tenir conseqüències greus». També ha anunciat que el futur econòmic del club està assegurat, després que la junta sortint hagi fet el primer pas per confirmar la participació del Barça en la nova Superlliga Europea, que impulsen els clubs més importants d'Europa.

Sobre per què no van dimitir abans, ha dit que «després del 2-8 el més fàcil era marxar, però calia prendre decisions per garantir futur esportiu i decisions inajornables que no podien quedar en mans d'una gestora, enmig d'una pandèmia mundial». En aquest sentit, ha recordat que s'han pres «decisions incòmodes i impopulars. Vam convocar eleccions per al mes de març, perquè podia ajudar a pacificar l'ambient i fer una transició ordenada», però finalment no ha estat així i Bartomeu ja no és president del Barça