Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

El Govern garanteix que no es tancaran les escoles, a menys que hi hagi confinament total

Asseguren que s'actuarà sobre els grups de convivència

El col·lectiu 'Tornem a les escoles' ha assegurat que el Govern català els ha garantit que no hi haurà tancament dels centres a menys que hi hagi un confinament total de la població. El grup es va reunir dimarts amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i amb el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, per demanar que el dret a l'educació quedés garantit.

«A 'Tornem a les escoles' se'ns ha garantit que no hi haurà tancament de cap escola, sinó que només es tancaran els grups estables amb un positiu», ha indicat en un comunicat el col·lectiu, que subratlla que el grup haurà de fer quarantena 14 dies i tornarà el 15è a l'escola. També ha assegurat que el Govern els ha garantit la connexió diària amb el tutor durant l'aïllament. 

El grup reclama al departament i a les direccions dels centres que prioritzin els espais exteriors per fer classe, i exigeix als ajuntaments que cedeixin més espais públics. També considera intolerable que les famílies assumeixin el sobrecost que tindran les hores d'acollida en matins i tardes per les entrades esglaonades, i ha demanat al departament que activi subvencions a les associacions de famílies o bé una partida perquè les escoles ho puguin cobrir.


Finalment, el col·lectiu també reclama al govern espanyol que garanteixi baixes o permisos retribuïts d'un progenitor per cura d'infant en quarantena, encara que no doni positiu.

Educació habilita un canal de Telegram per informar les famílies

D'altra banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que habilitaran un canal de Telegram per informar les famílies de la situació i les possibles incidències del centre educatiu dels seus fills i un altre, també en aquesta aplicació de missatgeria, però adreçat a professors. Ho ha dit en declaracions a la premsa després de visitar l'Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat acompanyat, entre altres, del delegat de la Generalitat a l'àrea de Barcelona, Juli Fernàndez. 

Les dades sortiran de l'aplicatiu 'Traçacovid', que els centres faran servir per informar al llarg del dia de possibles incidències i de les seves resolucions. Com ja va anunciar a mitjan agost el mateix Bargalló, aquesta aplicació permetrà els directors d'escoles i instituts, o aquells responsables que designin, d'informar en temps real de casos sospitosos, cribratges, resultats de proves i altres dades rellevants sobre la pandèmia de Covid-19 i el seu centre.


«L'única manera d'acabar amb els rumors i les notícies falses a l'escola és ser transparents», ha assegurat el conseller, que ha destacat l'aposta «obligada» de Salut i Educació per la transparència. «Som conscients que estem en una situació social de neguit per a l'escola i la societat i que aquest neguit exigeix informació i transparència», ha subratllat.