El president Pedro Sánchez amb mascareta i un micròfon davant, mirant al costat dret

Un gran científic revela un fet desconegut de Sánchez: «Ho ha fet diverses vegades»

El científic Luis Enjuanes ha afirmat que el president i ell mantenen relació «periòdicament»

El prestigiós viròleg espanyol Luis Enjuanes és considerat un dels majors experts en coronavirus que tenim al nostre país. Ara bé, és cert que ha mantingut un perfil més aviat discret, si el comparem amb altres científics que no han dubtat a connectar en directe amb programar de televisió o ràdio per a donar la seva opinió sobre el que estem vivint. 

Això no vol dir, ni des de lluny, que Enjuanes no estigui fent un gran esforç per a la lluita contra la Covid-19, que tantes i tantes vides s'ha portat ja per davant. Segons expliquen des de 'Informativos.net', ara mateix l'investigador està treballant en el desenvolupament d'una de les vacunes espanyoles contra el Sars-*CoV-2, i de fet ha rebut ja diverses crides personals del president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez

Pedro Sánchez truca «periòdicament» al viròleg

De fet, Enjuanes ha destacat que s'ha produït un «canvi notable» pel que fa al tracte i les polítiques dutes a terme des de l'executiu espanyol cap a la Ciència i la Recerca, i que també ha augmentat el finançament. «Esperem que no sigui temporal. Estem en contacte setmanalment amb la presidenta i el vicepresident del CSIC; informem setmanalment el ministre Pedro Duque», ha relatat el viròleg. 

Sobre la relació amb Pedro Sánchez, l'expert ha destacat que «ens truca periòdicament». «Tenim una cita amb ell per a informar-lo de la vacuna, ho ha fet ja diverses vegades», ha confessat Enjuanes. Al mateix temps, i per a fer una valoració general, el viròleg considera que els membres del govern d'Espanya estan «molt mentalitzats», i es mostra «fermament» confiat que ara sí que hi haurà un augment del finançament. 

Molt bona sintonia amb l'actual govern d'Espanya

«Francament esperem que sí. Estem convençuts que ells ho estan. El que cal pregar és que hi hagi un govern estable, que tingui l'oportunitat d'aplicar tot aquest finançament que hi ha ara per a estimular tota l'economia i invertir-lo en els llocs adequats», ha continuat l'investigador. 

En la mateixa línia, Luis Enjuanes ha destacat que els sembla «fantàstica» la mentalitat que ha observat en els membres de l'executiu, i «l'interès que tenen». En concret, ha indicat que hi ha una «conversa setmanal amb ells», i que no hi ha hagut ni un mes que no s'hagi posat en contacte amb el seu equip, «d'una manera o una altra», el president Sánchez. «Crec que van de debò, almenys a mi m'han convençut que això canviarà», ha insistit. 

Un ambiciós objectiu: aconseguir una de les vacunes més completes del món

Luis Enjuanes dirigeix un equip de catorze persones del Centre Nacional de Biotecnologia, que s'ha proposat l'ambiciós objectiu de competir directament amb les grans farmacèutiques, com Pfizer o AstraZeneca, en el desenvolupament d'una vacuna contra la Covid-19. La seva trigarà una mica més a arribar (s'espera per a finals de 2021), però tot indica que serà una de les millors del món, ja que serà molt completa i amb una sola dosi serà suficient perquè els vacunats desenvolupin la immunitat. 

El viròleg, amb 75 anys, porta 35 anys investigant els coronavirus. Segons el mitjà que ha aconseguit entrevistar-li, Enjuanes volia jubilar-se, però els seus plans van donar una altra bolcada quan va arribar la pandèmia del Sars-*CoV-2. Va ser llavors quan va decidir sumar esforços en el desenvolupament d'una de les tres vacunes en les quals treballa actualment el CSIC. Ara com ara, ell ho té clar: «La nostra vacuna Covid serà una de les millors del món». Unes paraules que, venint de qui venen, no podem fer una altra cosa que creure'ns.