Radar

El gran engany de la DGT amb els radars, al descobert

El temporal va provocar greus desperfectes arreu de Catalunya

El temporal de vent  d'aquest passat dilluns ha provocat una llarga llista d'incidències arreu de Catalunya. Les ventades que van bufar de l'oest van fer que el telèfon 112 rebés centenars de trucades per incidències relacionades amb la ventada, la majoria a les comarques de Barcelona, Lleida i Girona.

Destaquen les actuacions que es van haver de fer a Cervera (Segarra) i Canet d'Adri (Gironès), on van volar les cobertes dels pavellons esportius dels dos municipis, afortunadament sense causar ferits, mentre que una dona va resultar ferida greu a Palamós (Baix Empordà) per la caiguda d'una teula.

Ara bé, no tot són males notícies i, per la seva banda, el vent també es va encarregar de desmuntar un dels secrets més grans de la Direcció General de Trànsit (DGT). I és que gràcies a la força d'aquest fenomen meteorològic, van caure a terra alguns dels radars taronges ubicats de forma aleatòria en alguns punts de les carreteres catalanes.

El dubte ha quedat resolt

Segurament, aquests radars han despertat en més d'una ocasió la incògnita dels conductors per saber si, realment, tenien o no un dispositiu en el seu interior. Així doncs, el dubte ha quedat resolt en comprovar que només es tracta d'una caixa taronja que alerta d'un possible excés de velocitat, però que, en realitat,  està buida per dins.

D'aquesta forma, se soluciona un dubte que de ben segur molts conductors catalans s'han fet més d'una vegada. Ara bé, des del Twitter d'Anti-radar Catalunya han alertat que aquest aspecte no és motiu de confiança, ja que, normalment, després d'aquests falsos radars s'amaguen els vertaders instal·lats pels Mossos d'Esquadra. Per tant, les caixes taronges poden ser un bon avís per disminuir la velocitat i respectar uns límits de conducció que, com a mínim, ens poden salvar d'una bona multa.

També et poden interessar...