Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Brutal fotografia del pas de l'EEI davant el Sol

Fotografien l’espectacular moment que l'Estació Espacial Internacional creua davant el Sol

La pagina web de la NASA ha publicat aquesta impressionant imatge i explica que la seva autora va trobar per casualitat el moment i l’equip adequat per captar aquesta genial alineació

Brutal fotografia del pas de l'EEI davant el Sol
Brutal fotografia del pas de l'EEI davant el Sol | NASA

 

Una impressionant fotografia de l'Estació Espacial Internacional (EEI) està provocant molta expectació a les xarxes socials. En aquesta imatge es veu com l'EEI travessa davant el Sol amb molt de detall. La NASA la va escollir el passat 15 de juliol com la ‘Imatge Astronòmica del Dia’, una selecció de les millors fotografies astronòmiques que es comparteixen a la xarxa.

El mèrit de la fotografia se l’emporta Rainee Colacurcio, que va aconseguir aquesta fantàstica imatge combinant dues captures diferents: una és la de l’Estació Internacional recorrent la forma de l’estrella, durant la seva òrbita de la Terra, i la segona es una foto específica de l’esfera solar.

La NASA descriu la fotografia així: «Recórrer el Sol no es molt inusual per a l'EEI, que orbita al voltant de la Terra cada 90 segons, però és estrany trobar el moment i l’equip fotogràfic adequats per aconseguir una gran imatge».

Si ens fixem, la mida de l'EEI és molt menuda en comparació amb les dimensions dels nostre astre Sol. A més, ens adonarem que en aquell moment la superfície de l’estrella no tenia taques, un fet bastant comú des que va començar l’actual Mínim Solar, un període de baixa activitat del Sol.

L'Estació Espacial Internacional
L'Estació Espacial Internacional | NASA

 

L'EEI es pot veure des de Catalunya al capvespre

Es força senzill observar l’Estació Espacial Internacional des de casa nostra, si la busquem sobre els nostres caps quan s’ha amagat el sol. Es visible durant alguns minuts, el temps que tarda en recórrer el cel de Catalunya, amb la mida semblant d’un estel fugaç. Quan la llum solar l’il·lumina, és el tercer objecte més brillant del cel després del Sol i la Lluna.

Les condicions ideals per observar-la a ull nu són que s’aixequi la nau  més de 5 graus sobre l’horitzó  i que estigui il·luminada pel sol, uns 40 minuts després de la seva posta, amb un cel nocturn ben clar.

També et pot interessar: