Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer plà d'un caixer automàtic exterior del banc Santander

La gran oferta del Banc Santander als estalviadors que podria arribar a Espanya

Es presenta amb un tipus d'interès que supera el 5%

Banc Santander està oferint a alguns dels seus clients unes condicions especialment avantatjoses en determinats productes financers. De moment només ho apliquen a certs països, sense descartar que arribi a Espanya d'aquí a un temps.

La companyia que presideix Ana Botín ha llançat recentment a través de la filial britànica un compte d'estalvi molt atractiu. Es tracta de l''Easy Access Saver Limited Edition', que es presenta amb una rendibilitat dels tipus d'interès del 5,20%.

La quantitat màxima a remunerar assoliria les 250.000 lliures, que al canvi serien uns 293.140 euros, publica El Economista. Aquells usuaris que estiguin interessats en aquest producte disposen fins al 17 de setembre per fer-ne la contractació. Això sí, també aclareixen que poden retirar l'oferta en cas que hi hagués una demanda excessiva.

Per tant, hi ha un límit màxim de possibles beneficiaris que tampoc no han concretat. Això obligarà també els interessats a actuar amb certa rapidesa per no quedar-se sense.

Aquest producte del Santander es presenta com una de les opcions més interessants del mercat. No es requereix cap altre compte per poder accedir-hi i hi ha la possibilitat de contractar-lo de forma 'online'.

En qualsevol cas, també és possible fer el mateix a les sucursals o per telèfon. Els que es decantin per aquesta oferta podran ingressar diners en compte quan vulguin, a més de retirar-los sense que hi hagi condicions o comissions.

Muntatge d'una persona gran subjectant bitllets amb les mans i un cercle amb el logotip del Banco Santander
Santander ofereix una rendibilitat del 5,20% | Getty Images

L'esforç sol·licitat per les autoritats financeres

L'Autoritat de Conducta Financera del Regne Unit s'encarrega que els bancs ofereixin les millors condicions possibles als clients. Fa unes quantes setmanes, aquest organisme presentava un paquet de 14 mesures. L'objectiu és que les entitats traslladin els increments dels tipus d'interès als dipòsits dels estalviadors.

Després de fer una anàlisi del mercat britànic van arribar a la conclusió que l'esforç realitzat per la banca resultava insuficient. Nou de les principals companyies d'estalvi només van traslladar el 28% de l'increment de la taxa base als dipòsits de fàcil accés.

Van prendre com a referència el període entre gener de l'any passat i maig del 2023. Sí que va ser més gran en el cas dels dipòsits a termini fix i amb preavís, amb un percentatge del 51%, apunta aquest mitjà.

A Espanya hi ha una tensa espera

Les condicions que proporcionen els bancs al nostre país encara estan molt lluny del 5,20% del Santander al Regne Unit. Les principals entitats es resisteixen ara com ara a elevar les remuneracions dels seus dipòsits.

Fa uns dies, la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, va traslladar la seva preocupació als responsables de les companyies financeres. Va mantenir una trobada amb ells on va tornar a insistir en la necessitat que incrementin la rendibilitat dels seus productes.

Muntatge dels logos dels bancs CaixaBank, BBVA i Banc Santander, damunt d'un caixer automàtic amb bitllets de 50 euros
Als principals bancs els costa molt remunerar els seus dipòsits | Getty Images

Ha recordat la rellevància que té el sector perquè contribueixi «positivament al creixement de l'economia espanyola». I més en la situació actual, amb els tipus d'interès pels núvols.

Va realitzar una petició perquè prestessin una «oferta competitiva de crèdit a llars i empreses», a més de «la millora en la remuneració dels dipòsits».

Fa uns mesos, la presidenta de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència mostrava la seva estranyesa per l'actitud de les entitats. Cani Fernández confessava que «em costa feina pensar que no hi hagi un banc que vulgui guanyar clients». Sobretot «si em dedico a captar dipòsits per després poder prestar diners».

Afegia que li costava «entendre que no vulguin augmentar la seva quota de mercat. Llevat que un vegi plàcidament que els altres tampoc ho fan». I això és realment el que pot estar passant.

Durant la presentació dels darrers balanços, els mandataris de les principals companyies financeres ja ho havien confirmat. Entre els seus plans no manejaven la possibilitat de pujar les remuneracions dels dipòsits.