Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del metro de Barcelona

La gran rebaixa del transport públic de Barcelona per la crisi

La mesura s'aplicarà a partir de l'1 de setembre

La crisi econòmica que estem vivint a causa dels terribles esdeveniments com la guerra a Ucraïna o la pandèmia del coronavirus és evident.

Tothom, en més o menys mesura, ha notat una sacsejada monetària i és moment que el Govern de Catalunya comenci a plantejar propostes viables per evitar un empobriment major de la ciutadania.

Ara fa uns mesos, l'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, va obrir la porta als 'Matins de TV3' a una possible negociació per rebaixar el preu dels bitllets del transport públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que, finalment, s'ha confirmat.

D'aquesta manera, les mesures s'aplicaran a partir de l'1 de setembre d'aquest any i els seus clients tindran una rebaixa de fins al 50% del preu. A mñes, la Generalitat de Catalunya s'ha compromès a complementar la rebaixa del 30%..

Els nous preus

Així, quan la mesura quedi confirmada i detallada, tal com informa El Periódico, els preus podrien quedar de la següent manera:

  1. Targeta T-Usual: El preu passarà de 40 euros a 20 euros mensuals.
  2. Targeta T-Casual: El preu per una zona passarà d'11,35 euros a 5,67 euros.
  3. Targeta T-Jove: El preu per una zona passarà de 80 euros a 40 euros.
  4. Bitllet senzill: Passarà de 2,40 euros a 1,20 euros.

La T-Mobilitat s'estén

La T-Mobilitat es podrà utilitzar a partir d'aquesta setmana a les zones 2 i 3 de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat.

D'aquesta manera, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) fa un nou pas per a l'expansió de la nova targeta de transport.

Concretament, a la línia del Vallès s'incorpora de forma completa, ja que les estacions estan repartides entre les zones 1, 2 i 3, mentre que a la línia del Llobregat la incorporació serà parcial fins a Sant Esteve Sesrovires, al ramal Igualada, i fins a Olesa de Montserrat, al ramal Manresa.

Les persones que vulguin viatjar més enllà de la zona 3 hauran de continuar fent servir les actuals targetes.

D'aquesta manera, s'afegeixen les estacions de Martorell Central, Martorell Enllaç, Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires. 

L'ATM precisa, però que els viatgers que utilitzin la T-Mobilitat a les corones 2 i 3 hauran de moure's exclusivament en FGC o facin transbordament en algun mitjà de transport operat per empreses de l'àrea metropolitana que ja la tinguin en funcionament, com el metro, el bus o el tramvia.

En canvi, els qui hagin de fer transbordament des de FGC cap a un altre mitjà de transport de les corones 2 i 3 encara haurà de fer servir els títols magnètics.

Per tipologia de títols, estan inclosos fins a la zona 3 la T-Casual, la T-usual, la T-jove, la T-usual i la T-jove i la T-familiar.

Amb el desplegament de la T-mobilitat fins a la corona 3, Ferrocarrils incrementa també els punts d'atenció als usuaris i s'obriran dos nous punts, als vestíbuls de les estacions Sabadell Plaça Major i Terrassa Rambla, que s'afegiran als de la Plaça Catalunya i la Plaça Espanya.