Gran suport a la proposta de la Intersindical-CSC d'augmentar el SMI a 1300€

El manifest ha rebut més de 500 adhesions en menys de 48 hores

Imatge d'arxiu Intersindica-CSC
Gran suport a la proposta de la Intersindical-CSC d'augmentar el SMI a 1300€ | Twitter (@LaIntersindical)

La Intersindical-CSC ha impulsat una campanya per reclamar un salari mínim català de 1.300 euros «per lluitar contra la precarietat laboral» i «complir amb els estàndards internacionals». Aquest augment permetria que el SMI representés un 60% del sou mitjà de Catalunya, tal com recomanen els organismes europeus, i equilibrar-lo al cost de vida de la regió. 

El manifest ha rebut més de 500 adhesions en 48 hores

El sindicat ha redactat un manifest que en menys de 48 hores ha rebut més de 500 adhesions, tal i com ha informat en un comunicat. Entre les personalitats que s'hi han adherit hi ha els músics Lluís Llach i Cesk Freixes, les actrius Júlia Barceló, Estel Solé i Thais Buforn; la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie; i els polítics Dolors Sabater, Mireia Boya, Joan Tardà, Carles Campuzano o Ruben Wagensberg, entre d'altres.

Amb aquesta campanya, la Intersindical vol posar de manifest que l'actual salari mínim de 900 euros «precaritza els catalans i catalanes donat que viure a Catalunya és molt més cas que en altres territoris». Des del sindicat asseguren que, a Catalunya, «el cost de vida és fins a un 30% smés elevat que en altres llocs de l'estat» i que un SMI unitari implica desigualtats als treballadors de diferents zones. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari