Muntatge de diners i una rodona amb una cadira de rodes

El grau d'incapacitat que has de tenir per començar a cobrar una pensió

La Seguretat Social fixa el grau d'incapacitat per accedir a l'ajuda

La Seguretat Social no deixa de banda les persones amb diferents tipus d'incapacitats. Són conscients que tenen més dificultats per buscar una feina. Actualment, tot i que les dades d'ocupació són millors que des de fa un temps, encara continua costant trobar una feina de pes.

Això sí, a aquests ciutadans que tenen algun tipus d'incapacitat, la Seguretat Social també els ajudarà, encara que amb certs matisos. I és que per ser beneficiari del subsidi per incapacitat permanent cal complir un determinat grau d'incapacitat.

Quan parlem de pensió per incapacitat permanent, ens referim a aquella que és abonada al treballador de la manera següent. Passa quan després de rebre l'alta mèdica, l'afectat en qüestió té dificultats anatòmiques o funcionals greus que redueixen o definitivament fulminen la capacitat per treballar.

El grau d'incapacitat permanent que has de tenir per cobrar aquesta pensió

Aquesta pensió va clarament adreçada a aquelles persones que després de patir un accident o una malaltia, no poden tornar a la feina que exercien prèviament. Això sí, cal deixar clar que no tots els que tenen cert grau d'incapacitat poden rebre aquesta pensió de la Seguretat Social.

Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social
Et pagaran una pensió per incapacitat complint certs requisists | España Diario TIPS

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions que dirigeix José Luis Escrivá remarca sense deixar dubte qui pot percebre aquesta pensió. I és que aquesta serà destinada a aquelles persones que compleixin uns percentatges concrets, que revelem a continuació.

Si tens un grau d'incapacitat igual o superior al 65 %, et beneficiaràs d'una paga

Ens trobem amb un barem que t'indicarà si entres o no com a beneficiari d'aquesta ajuda. Si tens interès a demanar aquest subsidi, has de saber abans de res una dada clau. I és que la pensió per incapacitat la rebran aquelles persones que tinguin un grau de discapacitat igual o superior al 65%.

Per verificar-ho, un tribunal mèdic ha de veure l'afectat i dirimir si parlem d'una incapacitat permanent o d'un altre tipus de grau de discapacitat. Això vol dir que fins que no acabi el tràmit en conjunt, no et podran pagar aquesta ajuda tan necessària per a molts espanyols que no poden treballar encara que vulguin.

D'altra banda, les persones que tinguin un grau de discapacitat menor al 33% no podran cobrar una pensió ni tenir cap altre benefici fiscal o social. Cal ressenyar que l'equip de valoració d'incapacitats (EVI) serà qui estudiarà l'estat de cada beneficiari en qüestió. A més, sempre tindrà en compte l'informe mèdic que fan els sanitaris de la Direcció Provincial de l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

Muntatge d'un metge apuntant i un polze cap amunt
L'equip de valoració d'incapacitats sempre té en compte l'informe mèdic | Getty Images, Billion Photos

 

A la Seu Electrònica de la Seguretat Social pots fer la sol·licitud de forma senzilla

A més, també posaran el focus de forma notable en els antecedents professionals del sol·licitant. Per demanar aquesta ajuda, has d'entrar a la web de la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Un cop ingressis dins d'aquesta, trobaràs un formulari que has d'omplir i enviar tota la documentació que et requereixen.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

És vital lliurar l'acreditació d'identitat del sol·licitant, el Document Nacional d'Identitat per als espanyols. I és clar, el passaport o document d'identitat vigent per als estrangers, residents o no residents al nostre país.

Alhora, has de tenir clar que cal enviar tota la documentació que acrediti la representació legal o de l'emancipació del sol·licitant menor d'edat. Atenció, en cas que parlem d'un tutor institucional, el CIF o el NIF, un document on es comprovi el nomenament de tutela de la institució i certificació acreditativa de la representació de la institució.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!