El Gremi de Restauració de Barcelona considera «inadmissibles» les noves restriccions

Els restauradors qüestionen l'efectivitat de les mesures aplicades en el sector

Imatge de l'interior d'un restaurant
El Gremi de Restauració de Barcelona considera «inadmissibles» les noves restriccions | Pexels

El Gremi de Restauració de Barcelona considera «inadmissible» que es plantegin noves restriccions a bars i restaurants i critica que es pugui «estigmatitzar» el sector. I és que, tal com ha avançat 'El Periódico', el Govern es planteja el tancament de bars i restaurants.

El Govern ha convocat per dimecres al matí als gremis i federacions de restauració de Catalunya, en una reunió que inicialment havia de ser avui i que s'ha ajornat. Tal com s'ha pogut saber avui, bars i restaurants haurien d'abaixar les persianes durant un període de 15 dies, fins a finals del mes d'octubre. La mesura, que estaria prevista de confirmar-se demà, busca aplanar la corba de contagis i «avançar-se als esdeveniments» abans que sigui el Govern central el que es vegi obligat a aplicar restriccions més contundents.

Ara, els restauradors qüestionen l'efectivitat de les restriccions en el sector, i insten el Govern «a buscar els focus de contagis en altres llocs». «Després de tres mesos d'aforament reduït, els contagis continuen pujant», afirmen des del Gremi de Barcelona

A la capital catalana, les taules són de màxim sis persones, el consum a la barra està prohibit i no es poden atendre clients a partir de la mitjanit. Segons el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, el sector entendria les mesures si contribuïssin a reduir els contagis, «però no és així».

Creuen que les restriccions provoquen l'efecte contrari

«Estigmatitzar la restauració no funciona, ni en termes epidemiològics ni tampoc a nivell econòmic: aquest treballar a mig gas és agònic», ha avisat Pallarols en un comunicat.

A més, segons el Gremi, les restriccions als bars i restaurants provoquen «l'efecte contrari» perquè la gent fa les trobades «a domicilis privats, amb la inevitable relaxació en el compliment de les mesures de prevenció».

Critiquen la pròrroga de restriccions

D'altra banda, els restauradors barcelonins critiquen que les restriccions que apliquen des del 18 de juliol es vagin prorrogant cada 15 dies sense cap mecanisme de compensació.

«Hem demanat i seguirem demanant a la Generalitat una solució per al problema del lloguer: és intolerable que es limiti l’aforament o l'horari i el restaurador arrendatari continuï pagant el lloguer íntegre», ha afirmat Pallarols. «Si la Generalitat limita l'activitat de restauració, ha de reduir al mateix temps el preu del lloguer», ha reiterat.

El Govern anunciarà aquest dimecres noves mesures

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que dimecres l'executiu català anunciarà diverses mesures per frenar la «segona onada» del coronavirus, que considera que ha començat després de l'augment de contagis dels darrers dies.

En la conferència de premsa posterior al Consell Executiu, ha assegurat que la Generalitat encara treballa en mesures per fer front a aquesta situació i que s'anunciaran després que el Procicat les aprovi.

Budó ha destacat que aquestes mesures miraran de «reduir la mobilitat i la interacció social», i ha cridat la ciutadania a mantenir les mesures de protecció necessàries per a la pandèmia i a seguir les recomanacions que anirà donant el Govern.


Comentaris

envia el comentari