Salut preveu fer un cribratge massiu a l'entorn escolar de les Borges Blanques

El Departament treballa per dur-lo a terme entre divendres o dissabte

Pla mitjà on es pot veure un sanitari fent una prova PCR a un veí del barri de Balàfia de Lleida en el marc del cribratge massiu
La localitat ha registrat en els darrers dies un important increment de positius| LleidaDiari.cat

El Departament de Salut preveu fer un cribratge massiu al municipi de Borges Blanques centrat en l'entorn escolar del municipi, que es podria dur a terme entre divendres o dissabte. En els darrers dies la localitat ha registrat un important increment de positius de la Covid-19 derivat, en part, pel brot detectat la setmana passada a la residència de gent gran 'L'Onada', però també s'ha constatat una elevada incidència de casos entre la població jove.

El CAP de les Borges ja va efectuar dijous passat un cribratge a gairebé 80 persones, entre les quals contactes estrets de treballadors del geriàtric. Les Garrigues és la comarca del país que presenta un risc de rebrot més elevat, amb 1.752,15 punts i una taxa de reproducció del virus de 3,29.


El risc de rebrot, un dels més alts de Catalunya

El risc de rebrot a les Borges Blanques se situa aquest dimarts en 5.120 punts, un dels més alts de Catalunya, i la taxa de reproducció de la covid-19 és de 3,46. Segons les dades del Departament d'Educació, al col·legi Mare de Déu de Montserrat hi ha en aquests moments 76 alumnes confinats, de tres grups.

En el cas de l'Institut Josep Vallverdú, el centre ha informat que aquest dimarts han començat el confinament quatre grups després de la detecció de diversos positius durant el cap de setmana. Així mateix, en els últims dies han tornat a les aules un grup d'aquest institut i un altre del col·legi Joan XXIII, després d'haver complert les preceptives quarantenes.

D'altra banda, la setmana passada es va detectar un brot de coronavirus a la residència de gent gran de les Borges Blanques, després que 34 ancians i 14 treballadors donessin positiu. Des del 8 d'octubre, el centre ha registrat la mort de 5 dels residents. Actualment, són 24 els usuaris positius els quals es troben aïllats en un espai diferenciat del centre. La majoria són asimptomàtics i només una desena presenten símptomes de la covid-19, segons la informació facilitada per la residència. Tres dels residents es troben actualment hospitalitzats. El Departament de Salut ha fet entre el 5 i l'11 d'octubre un total de 87 proves PCR al CAP de la capital de les Garrigues.


Comentaris

envia el comentari