Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus

L'epidemiòleg Oriol Mitjà demana el Govern que faci cribratges massius universals

«La segona onada empitjora. El teletreball només disminueix els contagis en l'àmbit laboral, no en l'esport, la cultura o el lleure»

L'investigador Oriol Mitjà ha demanat al Govern que sigui «més proactiu» i faci ja cribratges massius universals. «La segona onada empitjora. El teletreball només disminueix els contagis en l'àmbit laboral, no en l'esport, la cultura o el lleure», ha subratllat a través de Twitter, on ha considerat que «cal ser proactius i ambiciosos com al Regne Unit».

Després de recordar que es poden utilitzar proves ràpides, especialment les d'antigen, ha apuntat que un grup de diputats del parlament britànic els va contactar al setembre precisament per demanar consell sobre estratègies per frenar la segona onada de la covid-19. «Ells ens van escoltar i ara activen el pla de cribratge massiu. Esperem que aquí ens escoltin també!», ha dit.

Mitjà, guardonat amb un premi a l'Urgell

Bellpuig (Urgell) va lliurar-li el passat dissabte 12 de setembre el Premi Estel. L'alcalde del municipi, Jordi Estiarte, va explicar que es va guardonar Mitjà per ser «un ferm defensor de la causa a favor dels presos polítics i les llibertats i del dret a l'autodeterminació de Catalunya aprofitant l'empenta mediàtica que ha tingut com a científic». No obstant això, Oriol Mitjà no va poder anar a recollir el premi personalment i en el seu lloc ho va fer el metge Martí Vall, membre de l'equip de Mitjà a l'hospital Germans Trias i Pujol. El premi Estel està impulsat per l'Ajuntament de Bellpuig i en la seva elecció hi participen sempre les diferents entitats del municipi.

El premi Estel es lliura de manera ininterrompuda des de l'any 1991 i és impulsat per l'Ajuntament de Bellpuig. En la seva elecció hi participen les diferents entitats socials, culturals, esportives i polítiques del municipi i s'atorga a les persones, entitats o institucions que durant l'any s'han destacat per la defensa de la llengua i la cultura catalana o per haver realitzat alguns tipus d'acció relacionada, directament, amb el territori català.

L'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va voler deixar clar que el premi Estel no valora la trajectòria professional d'Oriol Mitjà en lluita contra la covid-19, sinó per la seva «constant reivindicació dels drets dels presos i dels drets nacionals de Catalunya sempre que ha tingut intervencions públiques».