La consellera de Salut, Alba Vergés, amb armilla de color groc i casc al cap

La Generalitat valora suspendre totes les competicions esportives no professionals

La Generalitat en valora la suspensió durant els pròxims 15 dies per a així frenar l'expansió de la Covid-19

La Generalitat treballa en la suspensió de totes les competicions esportives no professionals, segons ha avançat aquesta tarda el 'Tot Costa' de Catalunya Ràdio. La mesura, que afectaria l'esport territorial i base, seria per als pròxims 15 dies. La decisió va a cavall de la demanda d'extremar les precaucions i d'instar als catalans a fer teletreball durant el període dels pròxims 15 dies. 

Tal com ja va assegurar Argimón, la situació a Catalunya respecte a la Covid-19 és força delicada i el marge dels propers dies serà clau. 

El Govern reconeix que Catalunya es troba en plena segona onada

L'executiu aprovarà demà noves restriccions, incidint en la reducció de la mobilitat i la interacció social. De fet, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha confirmat aquest dimarts que, amb el creixement més que notable dels casos de coronavirus, Catalunya es troba en plena segona onada de Covid-19.

Durant una roda de premsa aquest migdia, Budó ha assenyalat que, més enllà del risc de rebrot i la taxa de transmissió, ambdues força altes, també hi ha més ingressos hospitalaris i persones ingressades a l'UCI. 

En aquest sentit, el Govern ha titllat la situació de «molt preocupant», i en aquest sentit Meritxell Budó ha destacat la necessitat d'avançar-se i prendre mesures demà mateix. Unes mesures que, tal com s'ha anat sabent en les últimes hores, incidiran sobretot en la limitació de la mobilitat i de la «interacció social».

El risc de rebrot preocupa a Catalunya

Catalunya ha registrat fins aquest dimarts 187.574 casos confirmats acumulats de coronavirus 1.280 més que en el recompte de dilluns, segons ha informat la Conselleria de Salut en el seu web. La xifra total de morts se situa en 13.513, la qual cosa suposa 14 més que dilluns: 8.222 a hospitals o centres sociosanitaris, 4.193 a residències, 846 a domicilis i 252 que no són classificables per falta d'informació.

La taxa del risc de rebrot ha pujat: dilluns va assolir un nivell de 311,00 i, aquest dimarts, es troba en 338,49, mentre que la velocitat de reproducció de la malaltia s'ha situat en 1,33.