El Gremi de Restauració qualifica de «fracàs» la gestió de Salut de la pandèmia

Alba Vergés veu «difícil» posar fi al tancament de la restauració

Pla obert de la terrassa d'un bar de la Zona Alta de Lleida
Alba Vergés veu «difícil» posar fi al tancament de la restauració| LleidaDiari.cat

El Gremi de Restauració de Barcelona ha descrit com «un fracàs sense pal·liatius i una ruïna econòmica» la gestió de la pandèmia de la conselleria de Salut.

«La consellera Alba Vergés faria bé de preguntar-se si és la persona adequada per liderar la gestió d'aquesta crisi», ha assegurat el director del Gremi, Roger Pallarols, afegint que els restauradors tenen «dubtes» que ho sigui. «Tot i que l'esforç i la dedicació són evidents, el balanç de la seva gestió, tant des del punt de vista de la salut com de l'economia, és nefast», ha afegit. En aquest sentit, el Gremi ha criticat Salut per prendre decisions «de manera unilateral» i ha assegurat que Vergés «no és l'única membre del Govern» i no pot «condicionar tota l'acció de la Generalitat».

«Els restauradors ens sentim desemparats i reclamem, un cop més, que un triumvirat, amb Salut, Interior i Empresa, es posi al capdavant d'aquesta emergència sanitària i econòmica», ha defensat Pallarols. El Gremi ha demanat formalment una reunió urgent amb el vicepresident Pere Aragonès, i els consellers Alba Vergés, Miquel Sàmper i Ramon Tremosa per analitzar les conseqüències del tancament del sector.

Vergés veu «difícil» posar fi al tancament de la restauració

La consellera de Salut, Alba Vergés, veu «difícil» poder aixecar el tancament de la restauració a finals de setmana. «Estem en la línia de no aixecar restriccions», ha afirmat en declaracions a la SER aquest dimarts, al temps que ha insistit que la situació portarà «a prendre més mesures aquesta setmana». 

En ser preguntada sobre quines, ha afirmat que es treballen «moltes» i que «res està descartat». En ser preguntada per un confinament total de 15 dies, ha assegurat que l'escenari seria «diferent del març», ha insistit en la voluntat de no tancar les escoles i ha assegurat que el més efectiu és sempre el màxim però ha instat a «veure com equilibrar això amb la societat». D'altra banda, ha afirmat que l'estat d'alarma ha de tenir control parlamentari.

Aquest divendres finalitzen els 15 dies inicials establerts per al tancament de bars, restaurants i altres activitats econòmiques. La consellera ha assegurat que s'ha de saber «llegir el moment» i alerta que intentar anar ràpid «pot fer allargar l'agonia». Ha afirmat que això no vol dir que en «una, dues o tres setmanes» les coses no pugin canviar i es puguin «relaxar» alguna mesura.


Comentaris

envia el comentari