El Gremi de Restauració anuncia que recorrerà la prohibició de fumar a les terrasses

L'organització empresarial afegeix que aquest plantejament no serà eficaç per lluitar contra la covid

El Gremi de Restauració de Barcelona ha titllat d«irresponsabilitat imperdonable» la proposta del Ministeri de Sanitat de prohibir el consum de tabac a les terrasses dels bars i restaurants. En un comunicat, l'organització empresarial afegeix que aquest plantejament no serà eficaç per lluitar contra la covid perquè «no hi ha evidència sobre la transmissió directa del virus a través del fum del tabac».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Per això, el Gremi ha demanat al Govern que es desmarqui de la prohibició i confirmi que no endurirà les «ja de per si severes» restriccions a la restauració. El seu director general, Roger Pallarols, ha dit que «prohibir fumar a les terrasses només servirà per posar-los les coses una mica més difícils als restauradors».

En paral·lel, Pallarols assegura que, com que el tabac no és, fins ara, un factor de transmissió de la Covid, portaran «el tema als jutjats, i guanyarem». «Xoca frontalment amb les llibertats individuals en un lloc on no queden lesionades, que és l’espai públic. S’intenta crear un foc d’artifici legal per intentar donar cobertura, però té més pinta de voler prendre decisions poc raonables simplement per fer veure que es fa alguna cosa, però jurídicament és una qüestió molt fluixa. El dret del no fumador està més que garantit», ha indicat el director del Gremi en una entrevista a 'RAC1'.

«No hi ha una acreditació que el fet de fumar augmenti la transmissió»

«No ens agrada la mesura ni tampoc li agrada a la ciutadania. És trepitjar encara més les llibertats individuals en un lloc on es pot garantir la convivència i la llibertat de tots. El mateix informe del Ministeri de Sanitat deixa clar que no hi ha una acreditació que el fet de fumar serveixi per transmetre més el covid», afegeix. 

A més, segons Pallarols, la ministra Carolina Darias actua com una «buròcrata allunyada de la realitat».«Amb aquesta ocurrència el ministeri se suma a l'especulació i contribueix a la psicosi social sobre on i de quina manera es produeixen els contagis», ha afegit.

El Gremi també critica que es vulgui aprofitar el moment d'emergència sanitària «per legislar sense el necessari debat social» i recorda que la normativa espanyola de consum de tabac «és una de les més avançades d'Europa i genera ampli consens».


Comentaris

envia el comentari