Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Fernando Simón, director del CCAES, durant una roda de premsa

El «grenyòmetre»: la teoria sobre el cabell de Fernando Simón que està triomfant

Segons el seu creador, fixant-te en el 'look' de l'epidemiòleg saps si la pandèmia «pinta bé» o malament

Imatge d'arxiu de Fernando Simón, director del CCAES, durant una roda de premsa
Imatge d'arxiu de Fernando Simón, director del CCAES, durant una roda de premsa | Europa Press

No hi ha dubte: Fernando Simón s'ha convertit gairebé en una icona de la pandèmia del coronavirus. És la cara hem vist pràcticament cada dia a la televisió avaluant l'avanç de la Covid a Espanya i, per descomptat, la persona que desgraciadament s'ha vist obligada a donar, algunes bones, però moltes altres males notícies sobre la greu incidència del virus al nostre país.

Les seves habituals aparicions en televisió han provocat que, sense ser el seu objectiu, els ciutadans el coneguin cada dia millor. Tant, que alguns s'han atrevit a revelar les seves teories sobre el comportament de l'epidemiòleg. L'última d'aquestes teories, destapada a Twitter, té a veure, ni més ni menys, que amb la cabellera del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat.

Amb el pas dels mesos hem viscut, alhora que canvis constants pel que fa a restriccions per frenar la pandèmia, els canvis de 'look' de Fernando Simón. I, segons un usuari de Twitter, no són casualitat. L'usuari @itwalks té, pel que sembla, molt calat a Fernando Simón, i ha elaborat una curiosa teoria sobre la relació entre el seu 'look' i l'avanç de la pandèmia, que ja s'ha fet viral.

Segons aquest usuari, quan Fernando Simón es talla els cabells és bon senyal: «És perquè la cosa pinta una mica millor». En canvi, «quan se li comença a desmadrar la melena» i veiem un Fernando Simón amb més cabellera, vol dir que «toquen dies dolents», assegura l'usuari. Fins i tot ha batejat el cabell de Fernando Simón com si d'un aparell de mesura de la gravetat de la pandèmia es tractés: li diu «el grenyòmetre».

«El grenyòmetre», o com avaluar si la pandèmia pinta bé o malament segons el 'look' de Simón

Tot i que no podem corroborar la teoria fins que el propi Fernando Simón la confirmi, hem vist certes proves que apunten a la possible veracitat de l'observació de l'usuari de Twitter, que ha aconseguit ja més de 3.000 'likes' i centenars de retuits amb els seves paraules. El dia 8 del passat mes de juny Simón va aparèixer amb els cabells curts davant tot Espanya. Les dades de coronavirus a Espanya estaven més baixes que mai i l'epidemiòleg anunciava que no hi calia lamentar ni un sol mort per Covid en les últimes 24 hores i tan sols 48 nous positius, una notícia que la majoria de ciutadans havien esperat durant mesos. Va ser una gran notícia i Simón la va donar amb els cabells curts. Casualitat?

[Tweet]1270027803182927877[/ tweet]

Avancem ara fins al dia 10 de el passat mes de setembre, jornada en la qual l'epidemiòleg va tornar a aparèixer amb els cabells curts. Tot i que la corba de contagis havia ascendit després de l'estiu, aquell dia Simón va parlar d'una estabilització dels positius, encara que amb molta precaució, a més d'una baixada de la letalitat del virus al país, de fet una de les més baixes de tota Europa. També lluïa tall de cabellera per anunciar-ho.

[Tweet]1304134965983145984[/ tweet]

Fa poc va tornar a impactar un canvi de 'look' de Fernando Simón, d'un dia per l'altre. Va aparèixer amb els cabells curts i va ser concretament el 15 de febrer. Curiosament, va anunciar que havíem arribat al pic de la tercera onada del coronavirus i que les dades baixaven, en general, a tot el país, encara que seguien sent preocupants. Aquest dia Fernando Simón va aparèixer amb els cabells més curts que mai. Alguns creuen que pateix els efectes de tants mesos al capdavant de la gestió de la pandèmia i, d'altres, com aquest usuari de Twitter, prefereixen pensar que es tracta de bones notícies. Esperem que així sigui i que Espanya estigui guanyant a poc a poc la batalla contra la pandèmia.