Guàrdia Civil

Enxampat un regidor de Salut celebrant el Carnaval en un 'botellón' massiu

Ha dimitit del seu càrrec aquest diumenge

L'incompliment de les restriccions pel coronavirus ens porta aquest diumenge a un petit municipi a Andalusia. Després dels escàndols per la vacunació d'alguns càrrecs polítics espanyols que han aprofitat la seva posició per immunitzar-se contra la Covid sense que fos el seu torn, saltant-se així el pla de vacunació previst pel govern estatal, arriba el també escandalós cas d'un regidor del PSOE, ni més ni menys que de Salut, que decidia fa tot just una setmana celebrar el Carnestoltes amb un 'botellón' massiu en plena pandèmia.

Delgado, enxampat en un 'botellón' massiu

Félix Delgado, tercer tinent d'alcalde i regidor de Salut i Esport de l'Ajuntament de Cumbres Mayores (Huelva), ha dimitit del seu càrrec després dels fets, deixant la seva acta de regidor aquest mateix diumenge. Però els fets van tenir lloc fa ja una setmana, concretament la nit de dissabte passat, 13 de febrer, a la localitat andalusa. Ha estat justament avui, diumenge 21 de febrer, quan ha tingut lloc una reunió per tractar el cas. Després de la trobada, l'Ajuntament de Cumbres Mayores ha emès un comunicat anunciant la decisió d'apartar Delgado del seu càrrec.

La nit en què el regidor va participar en aquesta festa de Carnaval, la Guàrdia Civil va imposar un total de 56 denúncies als assistents. S'havia organitzat una festa de disfresses a la zona de l'heliport i l'àrea d'autocaravanes del poble. Allà es van reunir un bon nombre de joves per gaudir del Carnaval i l'alcohol, incomplint amb això diverses de les mesures imposades per combatre la Covid-19, com el toc de queda, el tancament perimetral, la distància social o l'ús de mascareta. Entre els assistents hi havia sorprenentment Delgado, regidor de Salut de la localitat, gaudint del moment, sense tenir en compte que aquesta festa, lògicament, acabaria amb el seu càrrec a l'Ajuntament.

L'Ajuntament demana disculpes

«Tots hem de comportar-nos i actuar de forma exemplaritzant per a la resta de la ciutadania, i més en els moments que ens trobem de pandèmia a causa de la Covid-19, per tant, no s'han de tolerar conductes que puguin posar en perill i risc la salut de les persones. L'equip de govern rebutja i lamenta els fets ocorreguts, així com el comportament d'aquest company, que deixa l'acta de regidor aquest mateix matí, renunciant al seu càrrec públic», ha escrit l'Ajuntament aquest matí de diumenge en un comunicat publicat en el seu compte oficial de Twitter.

El govern municipal ha insistit a més que, «de manera sistemàtica i en reiterades ocasions», ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana, tant a nivell individual com a nivell col·lectiu, per poder combatre i evitar l'expansió de la Covid-19 . El consistori, per això, assegura tenir el deure de contribuir al fet que es compleixin les normes conegudes per tots i establertes per les autoritats sanitàries.