Experta en un laboratori

Grifols incrementa el seu benefici entre gener i setembre i registra un benefici de 486 milions d'euros

Ha augmentat un 14,7% el seu benefici respecte al mateix període de l'any anterior

L’empresa farmacèutica català Grifols va registrar un benefici net de 486 milions d'euros entre gener i setembre d’aquest any, un 14,7% més respecte al mateix període de l'exercici anterior, mentre que els seus ingressos van experimentar un creixement del 7,8%, fins als 4.031 milions d’euros.

L’increment de les vendes es deu al comportament de la divisió Bioscience, una àrea especialitzada en la producció de derivats del plasma, i la divisió Diagnostic, la qual ha comercialitzat un test molecular per detectar la covid-19 a l'Estat aquests últims mesos, així ho ha fet saber la farmacèutica aquest mateix dijous a través d’un comunicat. En el cas de la divisió Bioscience, els ingressos entre gener i setembre es van incrementar un 10,1% interanual, mentre que en l'àrea Diagnostic ho van fer un 2,3%.

Descens de vendes en altres divisions

Tot i això, l’empresa no ha obtingut bons resultats en tots els àmbits, i és que la divisió especialitzada a oferir serveis als hospitals i l'àrea Bio Supples, la qual s’encarrega de subministrar materials biològics, van experimentar un descens de les vendes del 9,8% i del 9,3%, respectivament. En el primer cas, la caiguda de les vendes respon a un alentiment de les inversions i els tractaments hospitalaris arran de la covid-19. Pel que fa a la divisió Bio Supplies, la companyia especifica que la caiguda s'explica per la finalització de certs contractes de venda de plasma a tercers.

En aquest sentit, Grifols apunta que per al moment segueix implementant el seu pla de contenció per fer front a contingències derivades de la Covid-19. L’empresa calcula que l'impacte total de la pandèmia sobre els seus comptes serà de 205 milions d’euros, però tot i això, el grup assegura que el pla no tindrà cap mena d'impacte sobre llocs de treball ni nivells d'inversió destinats a la innovació.

Durant els nou primers mesos de l’any la companyia va invertir 247,3 milions d’euros en investigació, desenvolupament i innovació (I+D+i), una xifra lleugerament per sobre a la del mateix període de l'any anterior (244,6 MEUR). A hores d'ara, Grifols forma part de més de 25 projectes d'investigació internacionals dedicats a descobrir possibles tractaments per combatre el coronavirus.