URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Grifols treballa en una nova prova del coronavirus més eficient

La prova permetria fer tests massius per enfrontar-se a la pandèmia i a possibles rebrots

Imatge d'una mostra de sang per testar el covid-19 el març de 2020
Grifols treballa en una nova prova del coronavirus més eficient | Arxiu / Catalunya Diari

Grifols ha anunciat que ha completat el desenvolupament d'un test molecular específic TMA (Amplificació Mediada per Transcripció) que permet la detecció del virus SARS-CoV-2 en plasma, sang i mostres respiratòries, amb «una sensibilitat equivalent o fins i tot superior a altres tests moleculars, disponibles actualment, com els basats en PCR».

Gràcies a aquesta alta sensibilitat, la companyia assegura que aquest test molecular «permetria també implementar estratègies de testat grupal d'individus ('pool testing'), multiplicant la capacitat de testatge de la població».

  

El test TMA és una solució de testatge completa i automatitzada que inclou tots els reactius, des de la preparació de la mostra fins a l'obtenció del resultat i es processa en els equips Procleix Panther, amb capacitat per a analitzar més de 1.000 mostres diàries per instrument.

  

«Disposar de la suficient capacitat de testatge molecular és crític per a ajudar a controlar aquesta pandèmia i tenir un test amb alta sensibilitat per a abordar una possible estratègia de 'pooling' és sens dubte, un factor diferencial, que el podria fer factible», explica el co-CEO de Grifols, Victor Grifols Deu.

Elaboració dels tests als Estats Units

Grifols va començar el desenvolupament del seu test la primera setmana de febrer, gràcies a una combinació d'esforços dels seus equips en Sant Diego (els Estats Units), Bilbao i Barcelona. El disseny i fabricació del test s'ha realitzat en les instal·lacions que Grifols té en Sant Diego, que concentren la producció global d'aquesta mena de test, basats en la tecnologia d'Amplificació Mediada per Transcripció, propietat de Grifols.

  

Posteriorment, els tests s'han validat en mostres d'origen respiratori en els laboratoris de Grifols-Progenika a Bilbao, que compten amb experiència en el desenvolupament i validació d'eines de diagnòstic molecular en qualsevol mena de mostra clínica.

«Tot el talent de Grifols s'ha bolcat a desenvolupar, produir i validar aquest test en temps rècord, ha estat un autèntic treball d'equip. Estem molt orgullosos de l'esforç i el compromís dels nostres col·laboradors en aquests moments de crisis sense precedents», ha conclòs el co-CEO de Grifols, Raimon Grifols Roura.


Comentaris

envia el comentari