Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'una de les mampares en forma d'ela col·locada en un pupitre de l'escola dels Guiamets.

Un grup de 18 alumnes d'una llar d'infants de Girona es queda a casa per les baixes del personal

L'AMPA demana al Departament d'Educació que substitueixi les educadores

Primer pla d'una de les mampares en forma d'ela col·locada en un pupitre de l'escola dels Guiamets.
Els pares demanen mesures ràpides al departament d'Educació | ACN

Els efectes directes i indirectes del coronavirus afecten cada vegada a més escoles catalanes. Aquest dimecres s'ha fet públic el cas de les famílies de 18 alumnes de P2 de la llar d'infants Sant Ramon Nonat de Montjuïc, a Girona, els quals no han pogut portar els fills a classe. El principal motiu és que no hi ha prou educadores per fer-se càrrec dels nens, ja que estan de baixa.

El dimecres passat, una d'elles va agafar la baixa i això va comportar al fet que l'educadora de suport passés a ser la tutora del grup. Ara, aquesta també ha agafat la baixa i aquest dimarts a la nit la direcció del centre els va avisar que les classes d'aquest grup queden suspeses fins a nou avís.

Des de l'AMPA han demanat al Departament d'Educació que contractin personal de reforç amb la màxima rapidesa possible. La llar d'infants Sant Ramon Nonat té cinc grups, tres de P1 i dos de P2. Segons ha informat l'AMPA, habitualment hi treballen sis educadores, cinc tutores i una de suport.

Les famílies d'una escola del Pla de l'Estany no porten els fills com a protesta per dur mascareta

Una trentena de famílies de l'escola Finestres de Mieres (Pla de l'Estany) no han portat els seus fills a classe aquest passat dimarts com a protesta pel fet que han de dur mascareta obligatòriament a dins de les aules. Segons les famílies, Mieres és un municipi amb un risc molt baix de contagi i que en els últims mesos no s'ha detectat cap cas al poble.

Per això demanen que es revoqui l'ús de mascaretes obligatòries a dins de l'aula, sobretot en escoles rurals com és la del poble. Els pares han protestat perquè durant els primers quinze dies de curs, alguns dels nens «sí que han manifestat molèsties i dificultats per l'aprenentatge» pel fet de portar mascareta. Aquest dimarts les aules de primària de l'escola Finestres de Mieres (Garrotxa) només van tenir quatre alumnes. El motiu és que els pares de la trentena d'estudiants que no hi van anar van decidir no portar-los com a protesta pel fet que els seus fills hagin de portar mascareta a dins de l'aula.

Les famílies recorden que el risc de contagi a Mieres és molt baix i que en els últims mesos no s'ha detectat cap cas de coronavirus. Per això han demanat als departaments d'Educació i Salut que repensin l'obligatorietat de la mascareta a dins de les aules, sobretot en escoles rurals com la de Mieres.