Imatge de Santiago Abascal durant un míting

Forta escridassada i molta tensió durant un acte de Santiago Abascal a Girona

Els Mossos d'Esquadra han impedit que el grup de persones entrés finalment a la zona de l'acte

La campanya electoral de les eleccions del proper 14-F està començant i els líders polítics han començat els seus mítings al voltant de Catalunya. VOX  ha visitat aquest dissabte la ciutat de Girona per intentar convèncer la població amb el seu discurs.

La sorpresa ha arribat quan Santiago Abascal, líder de VOX, i Ignacio Garriga, cap de cartell per les eleccions catalanes, han arribat a la ciutat gironina i han hagut de ser escoltats per la policia.

Els Mossos defensen Abascal i Garrigo dels atacs dels grups antifeixistes

Arran Gironès i altres grups antifeixistes s’han organitzat per rebre els representants de VOX entre crits, disposats a boicotejar el míting del partit ultradretà. El grup de persones ha intentat entrar a la zona on s’anava a celebrar l’acte, però els Mossos d’Esquadra han impedit que finalment poguessin entrar.

En un vídeo compartit a les xarxes socials es pot veure com desenes de persones increpen els líders de VOX al crit de ‘feixistes’, així com també es pot apreciar la labor de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra per defensar els polítics.  

Abascal i Garriga responen a la seva tensa benvinguda

Un cop ha començat l’acte, ambdós polítics han volgut fer referència al boicot programat per impedir el míting. Així, Ignacio Garriga ha manifestat que «farà falta molt més que quatre nens violents, que quatre amics dels terroristes per impedir que nosaltres estem al carrer i que parlem».

Santiago Abascal, per la seva banda, ha confessat que «ja havia vist aquest ambient a la meva terra», referint-se als seus actes anteriors al País Basc. Així, ha afirmat que els manifestants estan «malalts d’odi» i que aquest és, precisament, «el principal problema de Catalunya. Un problema de llibertat».

Tot i això, l’acte ha continuat amb normalitat i Abascal ha reiterat que la seva benvinguda ha estat rodejada dels «insults de quatre totalitaris i l’apropament tímid, temerós, d’aquelles que, dia a dia, no tenen llibertat».