Sorprenents declaracions d'un metge català sobre l'ús de guants per anar a comprar: «No s'han d'utilitzar»

Un expert explica perquè no són necessaris

Persona llevant-se els guants de forma correcta per evitar contagi de Covid-19
L'ús de guants en supermercats és realment innecessari | EFE/Mariscal

L'ús de guants làtex o nitril quan fem la compra és una de les moltes mesures que s'utilitzen aquests dies com a prevenció, però és realment necessari? Experts com Benito Almirall, cap de Servei de Malalties de l'Hospital Vall d'Hebron creuen que no.

Segons explica ell mateix al mitjà 'El Español', Almirall també s'ha vist obligat a usar-los, tot i que realment eren bosses de plàstic per la falta de subministrament, per poder entrar en un establiment tot i insistir que era un metge expert i que no volia. Les seves paraules sobre la necessitat d'usar-lo són clares: «Des del punt de vista científic no hi ha res que avali l'ús de guants fora de l'entorn sanitari. No cal utilitzar-los».

Per què són inútils en un súper

El doctor Almirall insisteix que el seu ús hauria de ser només entre professionals sanitaris, ja que segons explica hi ha una cosa que des del principi es fa malament en gairebé tots els supermercats: «Solen estar a sobre d'un taulell, ja estan contaminats», i per tant el seu ús els fa més perillosos apunta.

A més, un dels factors que cal tenir en compte a l'hora d'utilitzar-los és la seva durada. Ni en els hospitals «s'utilitzen tota l'estona», relata, només quan s'està atenent pacients. I és que recorda que sigui quin sigui el seu material, són d'un sol ús i als centres sanitaris es canvien tan sovint com sigui necessari.

Benito Almirall no és l'únic que ja alertava sobre l'ús incorrecte que estem fent dels guants. Fernando Simón havia de respondre a aquesta qüestió en una de les rodes de premsa: «Pot ser beneficiós en alguns llocs o moments, però, per a la vida diària, és complicat». I afegia: «El guant serveix quan tenim una mínima certesa que amb ell no ens tocarem, quan algú està fent una activitat concreta i és molt conscient d'allò que està fent».

Finalment, el doctor de l'hospital barceloní vol deixar clar que és absurd rentar els guants amb gels hidroalcohòlics: «Els guants no es renten! Això són solucions per a la pell!».


Comentaris

envia el comentari