Un home tirant billets a l'aire

Guanya la loteria i sorprèn tothom en revelar com gastarà els diners

Darrell Riley destinarà una part del gran premi a un hospital per a nens

Què faries si avui et toqués la loteria i fossis el beneficiari d'un premi milionari? Aquesta és la pregunta que moltes vegades ens fem empesos per la necessitat de somiar que algun dia es faci realitat. Els experts diuen que el més fàcil és guanyar la loteria, i el més difícil és gestionar els guanys.

La història de la loteria és plena d'exemples de persones que han arruïnat les seves vides perquè no saben què fer amb els diners. Altres ho tenen clar des del principi, i la seva decisió de vegades és força sorprenent. L'exemple viu és Darrell Riley, un americà que acaba de guanyar la loteria.

Imatge de Darrell Riley
Darrell Riley, el guanyador de mig milió de dòlars | NC LOTTERY

Darrell, treballador de la construcció de 66 anys, s'ha vist premiat amb un premi de 500.000 dòlars. L'home destinarà part d¡aquests guanys a gaudir de la vida, però una altra part anirà per a una bona causa. La seva història ha sortit a la llum i s'ha guanyat l'aplaudiment unànime.

Farà un viatge a Hawaii

Darrell Riley va guanyar mig milió de dòlars amb una rifa del 'Bigger Spin' pel qual va pagar 10 dòlars. Va comprar el bitllet en una botiga de la ciutat de Dunn, a Carolina del Nord. Al sorteig d'aquest dimecres, 7 de setembre, la seva butlleta va ser premiada amb el premi màxim.

L'administració va informar l'afortunat de la bona notícia i va esclatar l'alegria a casa dels Ridley. Després de pagar els impostos deguts, a l'home li han quedat uns guanys nets de 355.316 dòlars. El primer que se li va acudir és que volia fer un viatge a Hawaii per celebrar-ho.

«No vam fer mai un viatge de lluna de mel amb la meva dona, així que aquest serà el nostre viatge a Hawaii», va explicar Riley. L'home va confessar als funcionaris de la loteria que dedicaria part del premi a donar-se alguns capricis per a ell i la seva família. Però a més, va explicar les altres intencions.

Un gest que l'honra

Ridley va manifestar la seva intenció de destinar part del premi a unes vacances merescudes i pagar alguns deutes. Però també planeja utilitzar part dels guanys per a una causa benèfica. Concretament, està pensant donar una part del premi a l'hospital St Jude Children's Research.

Foto d'un hospital infantil
Destinarà el premi a aquest hospital infantil | St Jude Hospital

És un centre hospitalari dedicat a tractar pacients infantils de càncer i altres malalties pediàtriques. A més a més del tractament d'aquests pacients també és un centre de referència per a la investigació. Es finança en bona part gràcies a les donacions de gent solidària com Riley.

Segons ha explicat l'afortunat, el premi els vindrà molt bé per gaudir i tapar alguns forats. Però no vol que els diners li canviïn la vida, i senten la necessitat d'aportar alguna cosa amb aquests guanys. D'aquí la seva decisió de renunciar a una part per destinar-la a aquest fi honrat.

No és l'únic cas

No és la primera vegada que passa, ja que recentment un guanyador de l'Euromilions va prendre la mateixa decisió. L'11 de desembre de 2020 es va lliurar el premi més gran d'aquest sorteig, valorat en 200 milions d'euros. La sort va recaure en un únic encertant, de nacionalitat francesa.

Segons va revelar l'administració de loteria, el premiat va destinar la major part de la seva fortuna a una fundació que promou la protecció del medi ambient. L'home va assegurar que des del primer moment que va saber que havia guanyat ho va tenir clar. Volia compartir la sort amb els altres, va dir.

▶️ Vídeo del dia

Els experts aconsellen no malbaratar els diners quan guanyes un premi de loteria, per gran que aquest sigui. És recomanable no deixar de treballar i invertir els diners en una cosa productiva com ara obrir un negoci. En tot cas, sempre hi ha un marge per destinar part dels guanys a una cosa lloable.