Foto d'un venedor de loteria que ha venut un premi.

Guanya 3 milions a la loteria i el seu missatge sorprèn tothom

El premiat va cometre l'error de revelar la seva identitat i la seva vida s'ha convertit en un infern

Guanyar la loteria és el gran somni de qualsevol persona, però algunes vegades acaba sent un maldecap per als afortunats. Hi ha molts exemples de persones les vides de les quals s'han arruïnat després de guanyar un gran premi de loteria. L'últim cas ha passat fa poc a l'Índia.

Anoop, un xofer de la capital de Kerala, va guanyar un premi de 250 milions de rupies (3 milions d'euros) el mes de setembre passat en el sorteig de la loteria nacional. Però, en comptes del que seria normal, el premiat se sent profundament desafortunat.

La història d'aquest home i la seva sort després de guanyar la loteria ha circulat per les xarxes socials i la televisió. La voràgine en què es va veure immers després de rebre el premi milionari l'ha enfonsat en una profunda depressió. I ha llançat el missatge menys esperat.

No deixa de rebre trucades

Després de guanyar aquest premi milionari, Anoop va començar a rebre moltes trucades de familiars, amics i coneguts. Fins i tot d'estranys que s'interessaven per ell i li demanaven diners. També va rebre una oferta per interpretar el paper principal d'una pel·lícula a canvi de pagar 2 milions de rupies.

Foto d'Anoop, guanyador d'un premi de loteria.
Anoop posant després de guanyar la loteria amb la seva dona. | India Times
 

El missatge que ha llançat dista molt del que es podria esperar d'algú que acaba de guanyar la loteria. «He perdut tota la tranquil·litat, i ni tan sols puc estar a casa meva perquè m'assetgen les persones que em truquen. Em demanen que resolgui les seves necessitats perquè vaig guanyar el primer premi», va dir.

«Ara segueixo canviant on em quedo perquè he perdut la tranquil·litat de què gaudia fins que vaig guanyar el premi», va assegurar. La seva ansietat arriba fins a un punt en què desitjaria no haver guanyat mai la loteria i lamenta la seva sort. Afirma que hauria estat millor guanyar el segon o tercer premi.

Desitjaria no haver guanyat

«Ara realment voldria no haver guanyat», assegura Anoop, «realment vaig gaudir de la meva victòria durant un dia o dos amb tota la publicitat». Explica que guanyar la loteria «s'ha convertit en una amenaça» i que ni tan sols pot sortir on vol. «La gent em persegueix per demanar-me ajuda», assenyala.

La vida d'aquest home s'ha convertit en un infern i té la sensació que més que una benedicció ha estat una condemna. «No puc sortir de casa, no puc anar enlloc, el meu fill està malalt i no el puc portar al metge», va explicar. Sent que la seva vida ha canviat, però a pitjor.

«Tot el que els puc dir a tots és que encara no he rebut diners, ningú sembla entendre el meu problema, malgrat les vegades que ho digui», explica. El seu cas ha obtingut una gran atracció mediàtica. Tot i això, lluny de solucionar el problema, la seva situació ha empitjorat encara més.

El gran error d'Anoop

Anoop ha comès un dels pitjors errors que poden cometre els guanyadors de la loteria índia. Els experts recomanen sempre mantenir l'anonimat després de guanyar la loteria, i explicar-ho només a les persones més properes. Ara està patint les terribles conseqüències del seu error.

En canvi, el guanyador del segon premi (d'una quantitat de 6 milions de rupies) va decidir romandre a l'anonimat. D'ell només se sap que resideix a la ciutat de Pala, al districte de Kottayam. Això li ha permès gaudir del premi sense angoixes, amb molta més tranquil·litat.

Inicialment, aquest xofer volia anar a Malàisia per treballar-hi com a xef. Però ara la seva prioritat és que passin les setmanes i la situació es tranquil·litzi per poder tornar a una vida tranquil·la. En tot cas, el seu exemple demostra que guanyar la loteria pot convertir la teva vida en un infern.