Vaga Prat

La Guàrdia Civil fa despullar un malalt de càncer al Prat per no parlar castellà

El van obligar a mostrar la bossa d'estoma que duu per un càncer de còlon

Un malalt de càncer denuncia haver rebut un  tracte vexatori per part de la Guàrdia Civil per no saber parlar  castellà. Els fets van ocórrer el passat 9 de desembre a l' aeroport del Prat.  Kris. C és un veí belga de Bigues i Riells explica que va haver de despullar-se per mostra la bossa d'estoma que duu arran del seu càncer de còlon.

Tot va passar perquè els membres del control de seguretat i els agents no l'entenien en català, segons explica a 'Nació Digital', llengua amb la qual es defensa aquest home que domina el neerlandès, el francès, l'anglès i l'alemany. 

Kris explica que el vigilant de seguretat li va requerir que mostrés el que duia sota la samarreta. «Estoma, estoma, que és un estoma?», era la resposta que va rebre quan intentava narrar la seva situació. En negar-se a ensenyar-la, els membres de seguretat van avisar a la Guàrdia Civil de l'aeroport.

Ha estat denunciat per dos delictes

La barrera idiomàtica va comportar també força problemes amb els agents de la Benemèrita. Tractant de fer-se entendre i continuant negant-se a ensenyar la bossa, un li va dir: «Això és Espanya i aquí parlem en espanyol». Davant aquesta situació, Kris va abaixar-se els pantalons, motiu pel qual el van denunciar per desordres públics. 

D'aquí, el van retirar a una sala on van registrar les seves maletes i li van demanar d'on era, mentre l'obligaven a despullar-se de cintura cap a dalt i li revisaven les cames, on es troba la bossa. Els agents van localitzar el seu DNI i quan diuen que viu a Riells del Fai, ell matisa: «És Bigues i Riells». Per aquests fets rep una segona denúncia per «negar-se a col·laborar amb la Policia», segons la seva versió.

Una hora després, va poder pujar a l'avió de Ryanair. Tot i això,  una hostessa l'acaba cridant i l'obliga a baixar per ordre de la policia.  Denuncia que la companyia no el va recol·locar i que l'única solució que li van donar per volar a Charleroi va ser: «Vés a Vueling». Kris ha confirmat que recorrerà les dues denúncies. 

També et pot interessar...