ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

La Guàrdia Civil fa despullar un malalt de càncer al Prat per no parlar castellà

El van obligar a mostrar la bossa d'estoma que duu per un càncer de còlon

Control de seguretat de l'Aeroport del
Els fets van tenir lloc al control de seguretat de l'aeroport del Prat | EFE

Un malalt de càncer denuncia haver rebut un tracte vexatori per part de la Guàrdia Civil per no saber parlar castellà. Els fets van ocórrer el passat 9 de desembre a l' aeroport del Prat.  Kris. C és un veí belga de Bigues i Riells explica que va haver de despullar-se per mostra la bossa d'estoma que duu arran del seu càncer de còlon.

Tot va passar perquè els membres del control de seguretat i els agents no l'entenien en català, segons explica a 'Nació Digital', llengua amb la qual es defensa aquest home que domina el neerlandès, el francès, l'anglès i l'alemany. 

Kris explica que el vigilant de seguretat li va requerir que mostrés el que duia sota la samarreta. «Estoma, estoma, que és un estoma?», era la resposta que va rebre quan intentava narrar la seva situació. En negar-se a ensenyar-la, els membres de seguretat van avisar a la Guàrdia Civil de l'aeroport.

Ha estat denunciat per dos delictes

La barrera idiomàtica va comportar també força problemes amb els agents de la Benemèrita. Tractant de fer-se entendre i continuant negant-se a ensenyar la bossa, un li va dir: «Això és Espanya i aquí parlem en espanyol». Davant aquesta situació, Kris va abaixar-se els pantalons, motiu pel qual el van denunciar per desordres públics. 

D'aquí, el van retirar a una sala on van registrar les seves maletes i li van demanar d'on era, mentre l'obligaven a despullar-se de cintura cap a dalt i li revisaven les cames, on es troba la bossa. Els agents van localitzar el seu DNI i quan diuen que viu a Riells del Fai, ell matisa: «És Bigues i Riells». Per aquests fets rep una segona denúncia per «negar-se a col·laborar amb la Policia», segons la seva versió.

Una hora després, va poder pujar a l'avió de Ryanair. Tot i això, una hostessa l'acaba cridant i l'obliga a baixar per ordre de la policia. Denuncia que la companyia no el va recol·locar i que l'única solució que li van donar per volar a Charleroi va ser: «Vés a Vueling». Kris ha confirmat que recorrerà les dues denúncies. 

També et pot interessar...


Comentaris
Maria
Pienso que es una pasada que un pobre hombre, enfermo de gravedad, tenga que pasar semejante humillación. Si es un ciudadano belga es evidente que no tiene ninguna obligación de hablar catalán, con lo idiomas que dice que domina es más que suficiente para hacerse entender en un aeropuerto. Pienso en mis dos prótesis de rodilla, qué ocurrirá si algún día voy en avión? Tengo certificados de las prótesis, espero no me rajen rodillas para verlas. Serán bestias!

envia el comentari